Lyngby Boldklub undgår konkurs - udbetaler løn til spillerne

Lyngby udbetaler løn til sine spillere. Klubben redder sig dermed fra konkurs.

Lyngby Boldklub bekræfter fredag eftermiddag, at superligaklubben overfører løn til spillerne. 

Dermed undgår klubben en truende konkurs og er reddet økonomisk her og nu.

Oplysningen blev bekræftet til en gruppe journalister på klubbens anlæg fredag eftermiddag, og den sætter et foreløbigt punktum for en længere periode med uvished omkring klubbens overlevelse. 

Også Lyngby-spilleren Michael Lumb bekræfter overfor TV 2 SPORT, at lønnen går ind fredag:

- Det er positivt nyt. Vi får løn i dag. De er ikke kommet endnu, men vi er blevet lovet, at de kommer i dag. 

- Det er nogle lokale investorer, der spytter penge i klubben og er med til at sikre klubbens fremtid. Det skulle gerne være en fremtid, der er sikret i mere end en måned.

- Lige nu er jeg en glad mand. Jeg er glad for, at det lykkedes at redde klubben. Det har været nogle hårde dage, og det har været rigtig, rigtig hårdt i lang tid. Endelig er der noget positivt at melde ud, så jeg er glad.

- Det er klart, man gør sig nogle overvejelser, når der har været så mange ting at forholde sig til. Jeg glæder mig til at fokusere på fodbolden, hvor vi først og fremmeste har en træning lørdag og en kamp søndag, siger Michael Lumb til TV 2 SPORT.

Femte spiller forlader Lyngby

Oplysningen kommer på dagen, hvor Superligaen genoptages efter vinterpausen. Lyngby møder søndag Brøndby på eget græs. 

Klubbens ledelse har kæmpet for at nå i mål med en redningsplan, og det forventes, at Lyngby senere offentliggør detaljer i den plan. 

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani er lettet over, at Lyngby Boldklub undgår konkurs. 

- Det havde været brandærgerligt, hvis Lyngby Boldklub var gået konkurs. 

- Klubben betyder meget for byen, så det er en god nyhed at få inden weekenden, siger borgmesteren. 

Det er dog ikke kun positive ting, der er sket for klubben i løbet af fredagen. Ifølge TV 2 SPORTs kilder har en femte spiller forladt klubben. Det drejer sig om den 19-årige midtbanespiller Oliver Kjærgaard. Tidligere har Casper Høyer Nielsen, Simon Strand, Mikkel Rygaard og Bror Blume forladt klubben.

Konkurstruede Lyngby Boldklub
2017
Januar 2017
Stort minus
Efter et skidt årsregnskab med et minus på 25 millioner kroner meddeler Lyngby, at klubben ligger i forhandlinger med en amerikansk investorgruppe om et salg af klubben.
Lyngbys hovedsponsor, Hellerup Finans, har selv økonomiske problemer, og klubben har brug for ny kapital. Salget bliver ikke til noget
Maj 2017
Lyngby tilført millioner
Efter at Hellerup Finans - med hjælp fra private investorer - drypvis har tilført Lyngby mange millioner kroner i årets første måneder, får klubben fornyet licensen til at spille videre i Superligaen.
Det er Licensappeludvalget, der tildeler Lyngby licensen, efter at Licensudvalget i første omgang havde givet afslag
August
Klubben er ikke til salg
Hellerup Finans-chef Torben Jensen fortæller til Børsen, at Lyngby ikke længere er til salg
2018
Januar 2018
Lyngby kæmper
Torben Jensen erkender over for Berlingske Business, at Lyngby kæmper for sin fremtid. - Det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens, siger han.
Senere i januar fortæller han til BT, at Lyngby har flere tilbud på hånden fra mulige købere.
Lyngby opsiger på januars sidste dag samtlige funktionæransatte i klubben. Klubben udbetaler ikke løn for januar. Heller ikke til spillerne
Februar 2018
Manglende løn
På grund af den manglende løn har spillerne mulighed for at indgive en konkursbegæring mod klubben.
2. februar
Spillerforeningen sender krav
Fredag 2. februar sender spillernes fagforening, Spillerforeningen, et såkaldt påkrav til klubben på vegne af spillerne. Klubben får frem til tirsdag 6. februar til at udbetale løn, eller kan spillerne dagen efter ophæve deres kontrakter og forhandle med andre klubber.
5. februar
Klubben har fået henvendelser
Mandag 5. februar melder bestyrelsesformand Torben Jensen ud, at klubben har fået nye henvendelser fra mulige købere af klubben - blandt andet fra en Premier League-klub. Han beder spillerne om mere tid.
6. februar
Spillerne opfordres til at vente
Tirsdag 6. februar opfordrer Spillerforeningen spillerne til at vente til og med fredag til at foretage sig noget i relation til ophævelse af deres kontrakter for at give klubben mere tid i forsøget på at redde klubben. Lyngby melder ud, at klubben ikke kan betale løn tirsdag. 
7. februar
Fire spillere forlader klubben
Onsdag 7. februar meddeler klubben, at fire spillere er blevet fritstillet med øjeblikkelig virkning. Mikkel Rygaard, Bror Blume, Casper Højer Nielsen og Simon Strand har ønsket at blive fritstillet på grund af manglende lønudbetaling.
9. februar
Klubben reddet fra konkurs
Lyngby Boldklub melder ud, at klubben er reddet fra konkurs. Spillerne fortæller, at de nu får lønnen udbetalt.