Ny landstræner skifter en fjerdedel af truppen ud

16x9
Lars Søndergaard har udtaget kvindelandsholdet for første gang. Foto: CLAUS FISKER / Scanpix Denmark

Lars Søndergaard har udtaget sin første trup som landstræner. I forhold til den seneste trup er fem spillere skiftet ud.

Kvindelandsholdets nye træner, Lars Søndergaard, har selv stået for udtagelsen af holdet for første gang.

Det har resulteret i hele fem ændringer i truppen, hvilket er en udskiftning af hver fjerde spiller i forhold til den trup, der i januar tabte 5-1 til USA i en testkamp. Den trup blev udtaget af den øvrige stab omkring kvindelandsholdet inden Søndergaards ansættelse.

- Det er dels, fordi der er nogle spillere, der er blevet klar igen – mange af dem har været inde omkring landsholdet tidligere. Dels har jeg også valgt at få set nogle andre, siger Lars Søndergaard til TV 2 SPORT.

I første omgang har Lars Søndergaard udtaget 20 spillere til den traditionsrige træningsturnering Algarve Cup. Naja Bahrenscheer, Luna Gevitz, Karoline Smidt Nielsen, Caroline Rask og den mulige debutant Karen Holmgaard er alle nye i truppen. De er med i stedet for Line Johansen, Stine Ballisager, Maja Kildemoes, Sarah Dyrehauge og Caroline Møller.

- Algarve-turen er en træningskampstur, og det giver mig mulighed for at se nogle andre i spil. Det er ikke, fordi jeg har været utilfreds med dem, der var med senest. Det er primært et ønske om at se nogle andre, konstaterer landstræneren.

Karoline Smidt har udsigt til comeback

Fire af de fem ’nye’ spillere har alle spillet på landsholdet før. Den mest erfarne spiller er Fortuna Hjørrings Karoline Smidt Nielsen, der var en del af EM-bronzeholdet i 2013 og kvalifikationen til EM 2017, indtil hun fik en alvorlig knæskade. Nu er hun tilbage blandt nationens udvalgte fodboldspillere, og allerede inden afrejse er hun sikker på at få spilletid under Algarve Cup, hvor Danmark skal møde Island, Holland og Japan i gruppespillet.

- Hun kommer i kamp på Algarve, og jeg glæder mig til at se hende. Hun har set meget fin ud i blandt andet en kamp mod Vålerenga. Det er Fortuna-spillernes fordel, at de allerede er i gang med kampe på internationalt niveau, siger Lars Søndergaard.

Den tidligere Superligatræner har også udtaget en mulig debutant. Karen Holmgaard fra årgang 1999 har spillet 13 U19-landskampe, og nu kan den talentfulde midtbanespiller fra Fortuna Hjørring komme til at spille sin første A-landskamp.

- Hun har spillet relativt meget for Fortuna og fået kampe i Champions League. Det gjorde interessen større. Og så har jeg set hende i en træning, hvor jeg blev imponeret af hendes fysik. Når man tænker på den alder, hun har, så har hun en rigtig, rigtig god fysik. Hun er dygtig i presspillet, hun er ærgerrig, hun er stærk i luften, og så kan hun løbe solen sort. Jeg har også set hende til en U19-samling og to kampe for Fortuna, hvor hun har gjort det godt. Hun er en ung spiller, som jeg tror, vi får mere at se til i fremtiden, siger Lars Søndergaard.

Landstræneren efterudtager to spillere inden afrejsen til Algarve Cup i slutningen af februar.

Hele truppen til Algarve Cup

 • Stina Lykke
 • Naja Bahrenscheer
 • Stine Larsen
 • Janni Arnth
 • Luna Gevitz
 • Theresa Nielsen
 • Frederikke Thøgersen
 • Katrine Veje
 • Cecilie Sandvej
 • Nanna Christiansen
 • Sofie Junge
 • Karen Holmgaard
 • Karoline Smidt
 • Sanne Troelsgaard
 • Pernille Harder
 • Signe Bruun
 • Nadia Nadim
 • Nikoline Sørensen
 • Mie Leth Jans
 • Caroline Rask