Hareide bliver 'skør', hvis han skal kommentere på Bendtner-rygter

16x9
Åge Hareide vil ikke svare på flere Bendtner-rygter. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Den danske landstræner, Åge Hareide, har fået nok af at kommentere rygter om Nicklas Bendtners karriere.

Lige siden Åge Hareide tiltrådte som dansk landstræner, er han blevet spurgt til Nicklas Bendtners gøren og laden.

Men nu har den 64-årige nordmand fået nok.

Landstræneren blev af det norske medie VG spurgt til, hvad han synes, at Nicklas Bendtner skal gøre i forhold til de rygter, der sender ham til den kinesiske klub Beijing Guoan, og til det har han et klart svar.

- Så længe, jeg ikke har hørt noget, vil jeg ikke kommentere det. Jeg bliver skør, hvis jeg skal kommentere på alle spekulationer. Så kunne jeg sidde og svare på telefonopkald hele dagen, siger Hareide til VG om Bendtner-rygterne.

Transfervinduet lukker onsdag

Den 30-årige landsholdsangriber har de seneste dage været rygtet til den kinesiske klub Beijing Guoan og skal klubben nå at gøre den danske angriber til en del af truppen, skal der gang i forhandlingerne med Rosenborg.

Det kinesiske transfervindue lukker nemlig onsdag.

Nicklas Bendtner fejrer mål mod Irland i VM-kvalifikationen.
Nicklas Bendtner fejrer mål mod Irland i VM-kvalifikationen. Foto: CLODAGH KILCOYNE / Scanpix Denmark

Beijing Guoan har allerede i dette transfervindue været fremme med en stor pose penge for en angriber.

I januar betalte de 40 millioner euro, svarende til omkring 300 millioner danske kroner, for den nu tidligere Villarreal-angriber Cédric Bakambu. Så det er en klub, der er villig til at betale for nye spillere.

Bendtners comeback til den store scene

Nicklas Bendtner har de seneste år haft en omtumlet tilværelse som fodboldspiller.

Han fik sit gennembrud i Arsenal, men de efterfølgende ophold i Juventus, Wolfsburg og Nottingham Forest var uden succes. Derfor havde han behov for at finde et sted, hvor han kunne genstarte karrieren.

Den chance gav Rosenborg ham i marts 2017, da de hentede den danske angriber. Og Bendtner greb chancen fuldt ud.

Han endte som topscorer i den norske Eliteserien i sæsonen 16/17 og fik den 1. september 2017 på hjemmebane i Parken comeback for det danske landshold, som han ikke havde været en del af i siden november 2015.

Herfra fik han spilletid i fire ud af landsholdets næste fem kampe, og han cementerede den danske VM-billet, da han scorede på straffespark i herrelandsholdets 5-1-sejr ude mod Irland.

Danmarks vej til VM 2018
2016
4. september
Danmark 1 - 0 Armenien
I kvalifikationsgruppe E var Danmarks modstandere Polen, Montenegro, Rumænien, Armenien og Kazakhstan. Første gruppekamp mod Armenien endte med dansk sejr på 1-0, da Christian Eriksen efter 17 minutter scorede kampens eneste mål.
8. oktober
Polen 3 - 2 Danmark
Danmarks William Kvist og Polens Robert Lewandowski efter kampen. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark
Første prøvelse var mod Polen, der vandt 3-2 på hjemmebane. Robert Lewandowski blev bødlen med et hattrick, inden et polsk selvmål og en scoring af Yussuf Poulsen bragte lidt spænding tilbage i slutningen af opgøret.
11. oktober
Danmark 0 - 1 Montenegro
Danmark tabte ganske skuffende 0-1 på hjemmebane til Montenegro. Matchvinder blev Fatos Bećiraj. Efter kampen var kommentaren fra fodboldkommentator Flemming Toft klar: - Total fiasko i Parken. En ren frustrationsaften for dansk landsholdsfodbold. Glem alt om VM i Rusland i 2018. Tabt på gulvet efter 0 point på tre dage. 
11. november
Danmark 4 - 1 Kazakhstan
I den fjerde gruppekamp vandt Danmark med 4-1 over gruppens på papiret nemmeste modstander, Kazakhstan. Andreas Cornelius og Peter Ankersen scorede et mål hver, og Christian Eriksen lavede to kasser.
2017
26. marts
Rumænien 0 - 0 Danmark
Danmark spillede uafgjort mod Rumænien, en af gruppens favoritter. En stime af dårlige resultater for det danske landshold bragte dem ned som nummer 51 på FIFAs verdensrangliste - efter hold som DR Congo, Burkina Faso og Japan.
10. juni
Kazakhstan 1 - 3 Danmark
Danmark tog en forventet og sikker sejr over Kazakhstan. Nicolai Jørgensen blev første målscorer efterfulgt af Christian Eriksen på straffe, og så scorede Kasper Dolberg sit debutmål på landsholdet til slut i kampen. Det var første danske udesejr i 31 måneder, og spillerne kunne gå på sommerpause som toer i gruppen med ti point for seks kampe.
1. september
Danmark 4 - 0 Polen
Thomas Delaney. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark
Et storspillede dansk landshold fik revanche over Polen med hele 4-0. Målscorere var Thomas Delaney, Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen. Dermed var landsholdet kun tre point efter Polen på førstepladsen med tre kampe tilbage - VM-håbet spirede.
4. september
Armenien 1 - 4 Danmark
Efter en skrækstart med armensk scoring efter 6 minutter, kom Danmark stærkt tilbage anført af særligt Thomas Delaney, der viste klasse med et hattrick, mens Christian Eriksen også stod for en scoring.
5. oktober
Montenegro 0 - 1 Danmark
For fjerde kamp i træk sejrede Danmark, og endnu engang havde Christian Eriksen den afgørende rolle og satte en scoring ind efter 16 minutter. Med sejren indtog Danmark andenpladsen i gruppen med 19 point, mens Polen førte gruppen med 22 point.
8. oktober
Danmark 1 - 1 Rumænien
En dansk sejr over Rumænien og polsk nederlag til Montenegro ville sende Danmark til VM som vinder af gruppen, og det tegnede godt, da Christian Eriksen bragte Danmark foran efter en times spil, men en udligning til allersidst i kampen af rumænske Ciprian Deac slukkede den den direkte VM-drøm. I stedet betød resultatet, at Danmark blev toer og skulle ud i to playoffkampe om en plads ved slutrunden.
11. november
Danmark 0 - 0 Irland
Danmark trak Irland som playoffmodstander, og det første opgør på hjemmebane blev en tam affære uden scoringer, hvor de irske spillere stod kompakt, og Danmark havde svært ved at bryde igennem.
14. november
Irland 1 - 5 Danmark
De danske spillere efter sejren over Irland. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark
Afgørelsens halvanden time i Irland, hvor Danmark som minimum skulle score og spille uafgjort. Det startede på den værst tænkelige måde, da irske Shane Duffy scorede efter seks minutter. En dribletur af Pione Sisto og assist til Andreas Christiansen efter 29 minutter sikrede udligningen, og så stod der Christian Eriksen-målshow på programmet, da den danske stjerne lavede hattrick, inden Nicklas Bendtner lukkede af med en scoring på straffe. Danmark er klar til VM 2018 i Rusland.