Fiorentina-anførers død efterforskes som mord

16x9
Davide Astoris sidste kamp for Fiorentina blev mod Chievo Foto: Ritzau Scanpix

Davide Astoris død rystede søndag Italien. Nu vil det italienske politi undersøge, om han blev udsat for en forbrydelse.

Søndag morgen blev Fiorentinas anfører fundet død på sit hotelværelse samme dag, som holdet skulle spille kamp i den italienske Serie A.

En nyhed, der lammede italiensk fodbold, hvor samtlige kampe i den bedste række søndag blev aflyst.

Fra Fiorentina lød det i første omgang, at den 31-årige fodboldspiller døde efter en pludseligt opstået sygdom, men politiet i Italien arbejder også med en teori om, at der kan ligge en forbrydelse bag.

Anklageren i Udine, Antonio de Nicolo, bekræfter, at de er begyndt en efterforskning for at undersøge, om Davide Astori blev slået ihjel.

Det skriver blandt andet en af Italiens største aviser La Gazzetta dello Sport.

- Vi har foreløbigt ingen mistænkte. Vi har åbnet en straffesag med en hypotese om vold. Foreløbig venter vi på obduktionsrapporten, siger Antonio de Nicolo til italienske Sky Sports.  

- Det er en nødvendighed. Vi har pligt til at være helt sikre på, om Astoris død bare var en tragisk hændelse, eller om der ligger noget andet bag, siger han.

Flere medier skriver, at Davide Astoris lig bliver obduceret tirsdag.

Dødsfaldet har vakt stor opsigt i hele fodboldverdenen, hvor flere store fodboldpersoner søndag udtrykte deres sorg.

Blandt andet Chelseas træner, Antonio Conte, samt de tidligere landsholdsspillere Francesco Totti og Fabio Cannavaro sendte deres kondolencer.

Den 40-årige målmandslegende Gianluigi Buffon skrev på sin Instagram-profil, at han normalt ikke deler sine tanker om andre personer.

- I dit tilfælde gør jeg en undtagelse på min egen regel, fordi du har en ung kone og familiemedlemmer, der lider, men specielt din lille pige fortjener at vide, at hendes far i alle henseender var en perfekt person. En fantastisk, perfekt person, skriver Buffon.

Davide Astori blev 31 år. Han nåede at spille 14 landskampe, og på klubsiden repræsenterede han Fiorentina, Roma og Cagliari.