Endnu en tidligere Lyngby-spiller køber sig ind i klubben

16x9
Brian Hamalainen spiller i belgiske Zulte Waregem. Foto: Francois Lenoir / Scanpix Denmark

Brian Hamalainen investerer i Lyngby, der for en måned siden blev reddet fra konkurs. Det bekræfter klubben i en pressemeddelelse.

Superliga-klubben Lyngby Boldklub kunne i starten af året ikke udbetale spillerne løn og bevægede sig på grænsen af konkurs.

Men så trådte en ny ejerkreds til, sikrede lønnen og klubbens eksistens. Ejerne, som går under navnet 'Friends of Lyngby', blev hovedaktionær i klubben, og et par dage senere trådte den tidligere Lyngby-spiller og nuværende landsholdsspiller Andreas Bjelland til i gruppen.

Nu har en anden tidligere Lyngby-profil også købt sig ind i klubben.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er den danske venstreback Brian Hamalainen, der investerer penge i klubben. Det er siden blevet bekræftet af klubben i en pressemeddelelse.

- Vi er utrolig glade og stolte over, at tidligere spillere melder deres ankomst, og vil hjælpe deres gamle klub i det omfang de kan. Det er et fantastisk signal til omverdenen og et bevis på, at der er meget stor sympati om vores nye projekt, siger klubbens direktør, Birger Jørgensen.

Hamalainen spillede i Lyngby Boldklub fra 2006 til 2011 og fik 99 førsteholdskampe.

Brian Hamalainen (th) i aktion for Lyngby i 2010 mod FC Nordsjælland.
Brian Hamalainen (th) i aktion for Lyngby i 2010 mod FC Nordsjælland. Foto: Claus Bech / Scanpix

Siden skiftede han til belgiske Zulte Waregem, inden han blev solgt til topklubben Genk. I 2016 vendte Hamalainen tilbage til Zulte Zaregem.

Flere tidligere spillere på vej

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor stort Hamalainens bidrag er. Birger Jørgensen ville heller ikke løfte sløret for, hvor mange penge Andreas Bjelland investerede i klubben.

- Vi har renset tavlen i forhold til det til gamle ejerskab. Men arbejdet er ikke slut endnu. Vi er på vej ind i endnu en vigtig fase, hvor vi rydder op og stabiliserer yderligere. Vi er både glade for og ydmyge omkring, at Brian er gået med i Bjelland-gruppen, og at det også tegner til, at flere tidligere Lyngby-spillere går med i den gruppe, siger bestyrelsesforman Tommy Petersen.

I forbindelse med den økonomiske uro besluttede flere spillere at forlade klubben, der kæmper i bunden af Superligaen. Lyngby ligger tredjesidst og har ikke vundet en eneste af de første fem kampe i forårssæsonen.