Boilesen tilbage på landsholdet efter tre år

16x9
Åge Hareide har udtaget en trup på 24 mand. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

Åge Hareide har givet comeback til Nicolai Boilesen, der gør comeback for første gang i tre år.

Åge Hareide har nu udtaget de spillere, som skal spille de første to testkampe mod Panama og Chile.

Landstræneren har valgt at tage 24 mand med, hvilken er én mand ekstra. Og her er der blandt andet comeback til Nicolai Boilesen, der sidst spillede mod Frankrig i marts 2015.

Der er også comeback til Riza Durmisi, der seneste er blevet udeladt grundet en skade. Han er dog tilbage på banen i Betis.

Åge Hareide har været på en rundrejse i Europa, hvor han har mødt landsholdsspillerne. Landstræneren har besøgt samtlige spillere, der var i truppen i 2017, og de fleste får nu chancen igen. Dog er Andreas Bjelland og Jannik Vestergaard begge ude med skader. 

- Der vil helt sikkert komme mange fra denne trup med til VM, for det var bærende kræfter I 2017. De skal falde totalt ud af deres form eller blive skadet for at havne uden for truppen. Jeg tror på kontinuitet og at vi lærer hinanden at kende og skaber et hold over tid. Det er vigtigt, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT. 

Derudover fortalte landstræneren også, at Jens Stryger Larsen kan se frem til spilletid i de kommende testkampe.

- Jens Stryger Larsen kommer til at starte inde. Jeg har kigget specielt på vores venstre back og på angrebspositionerne i forhold til, hvem vi skal vælge. Det bliver formen frem mod VM, som afgør det.

I den nuværende trup er både Nicolai Boilesen, Riza Durmisi og Jonas Knudsen udtaget som venstre back. Derfor spår TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, at en af de tre spillere risikerer at blive siet fra inden VM. Derudover giver VM-truppen næsten sig selv efter tirsdagens præsentation af truppen til testkampene mod Panama og Chile.

- Der er måske en eller to pladser, som står åbne, hvor spillere får mulighed for at spille sig ind i truppen i løbet af de næste måneder, inden Hareide kommer med den endelige VM-trup, siger Flemming Toft.

Danmark skal den 22. marts spille mod Panama på Brøndby Stadion, og fem dage senere hedder modstanderen Chile på Aalborg Stadion. Der er solgt 8.500 billétter til kampen i Brøndby og godt 10.000 til den anden i Aalborg.

Den 2. juni skal Danmark møde Sverige i Stockholm, og en uge senere hedder modstanderen Mexico. Danmark åbner VM-turneringen den 16. juni, hvor Peru er første udfordring.

Hele truppen

 • Kasper Schmeichel
 • Frederik Rønnow
 • Jonas Lössl
 • Henrik Dalsgaard
 • Andreas Christensen
 • Mathias ‘Zanka’ Jørgensen
 • Simon Kjær
 • Jonas Knudsen
 • Nicolai Boilesen
 • Jens Stryger Larsen
 • Riza Durmisi
 • William Kvist
 • Thomas Delaney
 • Christian Eriksen
 • Lasse Schöne
 • Mike Jensen
 • Lukas Lerager
 • Viktor Fischer
 • Pione Sisto
 • Martin Braithwaite
 • Yussuf Poulsen
 • Andreas Cornelius
 • Nicolai Jørgensen
 • Nicklas Bendtner