Boilesen vil være fast mand på landsholdet

16x9
Nicolai Boilesen jubler efter scoriing i landskampen mellem Danmar og Norge i 2013. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

FC København-backen Nicolai Boilesen er efter flere års fravær tilbage på landsholdet.

Nicolai Boilesen har ikke været udtaget til A-landsholdet siden 2015.

Så FC København-backen var mandag en glad fodboldspiller, da landstræner Åge Hareide tog ham med for første gang i nordmandens regeringstid.

Sammen med FCK-klubkammeraterne Viktor Fischer og William Kvist kom Boilesen med i truppen til testkampene mod Panama og Chile 22. og 27. marts.

- Jeg er selvfølgelig meget glad og meget stolt over, at jeg er blevet udtaget.

- Det er længe siden, jeg senest var med, og jeg ved, at det nu er op til mig at bevise, at jeg skal blive i truppen og være en del af landsholdet fremover, siger Boilesen.

Det har taget Boilesen en del tid at nå tilbage til topformen, efter at han sluttede sin tid i Ajax af med at sidde meget på bænken.

Siden skiftet i sommeren 2016 fra Ajax til FCK er det gået den rigtige vej for Boilesen, som er blevet stamspiller hos københavnerne.

- Efter at jeg kom tilbage til FCK, skulle jeg bygge mig selv op igen, og jeg har arbejdet mig frem skridt for skridt og stille og roligt bygget mig op igen.

- Jeg har igen fået spillet en masse kampe, og det her er et dejligt skulderklap for mig at få. Jeg glæder mig til at se drengene på holdet igen og går ydmygt til opgaven, siger Boilesen.

Kampene mod Panama og Chile er de første af fire frem mod VM-slutrunden i Rusland til sommer.