FIFA advarer fodboldforbund efter pistolsag

16x9
PAOK-ejeren, Ivan Savvides, gik søndag på banen med en pistol. Foto: Intime / Ritzau Scanpix

FIFA tager afstand og fordømmer situationen i Grækenland og fortæller, at de overvåger situationen nøje.

Det græske fodboldforbund, Hellenic Football Federation, skal sætte en stopper for de skandaler, der har foregået i ligaen på det seneste.

FIFA har nemlig meddelt fodboldforbundet, Hellenic Football Federation (EPO), at de skal tage ordentligt hånd om skandalerne, hvis de skal forblive et medlem af den internationale fodboldorganisation. Det skriver det flere græske medier, heriblandt Ekathimerini.

Mediet skriver, at FIFA mandag sendte en pressemeddelelse, hvor de fordømte og tog afstand til de begivenheder, der har fundet sted i den græske liga. Derudover meddelte de også, at Grækenland kan blive suspenderet fra alt internationalt fodbold, hvis ikke ’de ansvarlige formår at tage ordentlig hånd om situationen.’

Derudover har de tilføjet, at de holder øje med den græske liga, som regeringen har valgt at suspendere.

Klubejeren var ikke enig i dommerens kendelse

Kampen mellem PAOK Thessaloniki og AEK Athen blev søndag aften afbrudt, da hjemmeholdets ejer, Ivan Savvidis, pludselig gik på banen med en pistol.

Den russiskfødte ejer, Ivan Savvides, går på banen med et pistol.
Den russiskfødte ejer, Ivan Savvides, går på banen med et pistol. Foto: Stringer / Ritzau Scanpix

Sportsministeren, Georgios Vassiliadis, har efterfølgende valgt at suspendere hele den græske Superliga, indtil ”der er en ny, klar ramme, som er godkendt af alle, så vi kan komme videre”, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Årsagen til, at PAOKs ejer invaderede banen, skal findes i kampens handling. Ved stillingen 0-0 scorede hjemmeholdet til 1-0, men målet blev korrekt annulleret for offside. Den kendelse var klubejeren dog ikke enig i, og derfor valgte han at invadere banen med en pistol i hylsteret i sit bælte.

Det fik AEK Athens spillere til at forlade banen af sikkerhedsmæssige årsager, hvorfor kampen aldrig blev genoptaget, selvom overtiden ikke var blevet spillet.

For kun et par uger siden var PAOK-fans også skyld i, at en kamp mod Olympiakos slet ikke blev spillet. Gæsternes træner blev ramt af en rulle toiletpapir, hvorefter han tog på hospitalet for at blive undersøgt.