Bolddreng skubbet ud over reklameskilt i Champions League

16x9
Spillerne fra Roma og Shakhtar kom op at skændes, da Ferreyra havde skubbet en bolddreng ud over en bandereklame. Foto: Alessandro Bianchi / Ritzau Scanpix

Shakhtar-spilleren Facundo Ferreyra havde ikke tålmodighed til at vente på en bolddreng, da holdet var på vej ud af Champions League.

- KÆMPE DRAMA!

Sådan skrev AS Roma på Twitter, da der var cirka ti minutter tilbage af returkampen mod Shakhtar Donetsk i Champions League.

Inde på banen var spillerne samlet i en stor flok. Der blev skubbet frem og tilbage, og Romas målmand Alisson Becker var endda løbet op i den anden ende af banen for at deltage i tumulten, der havde Facundo Ferreyra som midtpunkt.

Shakhtar Donetsk-spilleren blev skældt hæder og ære fra, fordi han kort forinden havde skubbet en bolddreng ud over en bandereklame. Ferreyra kunne ikke vente på, at bolddrengen kastede bolden ind på banen, så spillet kunne sættes i gang. Derfor stormede han ud mod sidelinjen, og i én bevægelse fik han både fat i bolden og puffet bolddrengen væk, så han strøg hen over bandereklamen.

- Ferreyra skubber en Roma-bolddreng over et reklameskilt… Det sætter gang i en diskussion mellem de to holds spillere. Kun gult kort til angriberen, skrev Roma på sin Twitterprofil.

Knap så meget gjorde Shakhtar Donetsk ud af situationen, der slet ikke blev nævnt på Twitter. I klubbens egen liveopdatering blev skubbet heller ikke nævnt. ”Advarsel. Ferreyra.” lød den simple konstatering.

Facundo Ferreyra havde travlt med at få spillet sat i gang, fordi Roma førte med 1-0. Efter en Shakhtar-sejr på 2-1 i den første kamp ville Roma gå videre til kvartfinalen på reglen om udebanemål, hvis 1-0 blev kampens resultat.

Trods ihærdigheden og et forsøg på at presse Roma i kampens sidste minutter formåede Shakhtar Donetsk dog ikke at score. Derfor blev Edin Dszekos mål i starten af anden halvleg aftenens eneste fuldtræffer, som altså sendte Roma videre til kvartfinalen i Champions League.

Det europæiske fodboldforbund UEFA har endnu ikke meldt ud, om sagen tages op i disciplinærudvalget.