Her er de otte kvartfinalister i Champions League

16x9
Simon Kjær (th) og Sevilla er i Champions League-kvartfinalen for første gang nogensinde. Foto: Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Onsdag blev de sidste to kvartfinalister til Champions League fundet.

Det er otte stjernemandskaber, der er tilbage i verdens bedste klubturnering, Champions League.

Bayern München og Barcelona blev onsdag de to sidste mandskaber til at sikre sig pladserne blandt Europas bedste klubber.

Allerede fredag trækkes der lod til kvartfinalerne, hvor de første kampe spilles i starten af april.

Herunder kan du se de otte tilbageværende hold og læse om deres vej til kvartfinalen.

Paris Saint-Germain 2-5 Real Madrid

PSG var længe på vej mod et rigtig godt resultat på udebane, men to sene scoringer gav Real Madrid en 3-1 sejr før returopgøret. Mellem kampene blev parisernes store stjerne, Neymar, skadet, og uden ham tabte PSG 2-1 på hjemmebane.

Liverpool 5-0 FC Porto

Englænderne afgjorde tingene i første kamp i Portugal, som endte med en 5-0-sejr. Liverpool tillod sig at spare en smule på stjerner som Mohamed Salah i returopgøret på Anfield, der endte 0-0.

Manchester City 5-2 Basel

Ligesom landsmændene fra Liverpool satte Manchester City tingene på plads i første kamp på udebane, som blev vundet med 4-0. City, der ligner en sikker vinder af det engelske mesterskab, tabte alligevel overraskende med 2-1 i returopgøret, hvor deres videre færd i Champions League dog aldrig var i fare.

Tottenham 3-4 Juventus

Tottenham var nede med 2-0 i første opgør i Italien, men takket være blandt andre Christian Eriksen sikrede englænderne sig et rigtig godt udgangspunkt med 2-2. Tottenham dominerede også på hjemmebane og bragte sig foran 1-0, men tre gode minutter fra Juventus i anden halvleg blev skæbnesvangre for Tottenham, der tabte 2-1 og røg ud af Champions League.

Manchester United 1-2 Sevilla

Med 0-0 i Spanien i det første opgør var Manchester United klare favoritter til at tage en plads i kvartfinalen, men Sevillas indskifter Wissam Ben Yedder sendte med to scoringer i anden halvleg chokbølger gennem Old Trafford. Trods et tungt pres og en scoring fra Romelu Lukaku blev Manchester United overraskende sendt ud af Champions League. Sevilla derimod er for første gang nogensinde i kvartfinalen.

Roma 2-2 Shakhtar Donetsk

På reglen om udebanemål spillede Roma sig for første gang i 10 år frem til kvartfinalen i Champions League. Shakhtar Donetsk vandt det første opgør med 2-1 i Ukraine, men Edin Dzekos scoring i starten af anden halvleg hjemme i Rom var nok for italienerne.

Besiktas 1-8 Bayern München

De tyske mestre var stort set sikre på avancement efter første kamp, der blev vundet med 5-0 hjemme i München. Alligevel sendte Bayern München stjernerne i spil i Tyrkiet og vandt returopgøret med 3-1.

Barcelona 4-1 Chelsea

Andreas Christensen blev en dyr herre for Chelsea i første kamp i England, da en stor fejlaflevering endte med en 1-1-scoring, der blev kampens resultat. Det gode udgangspunkt var mere end nok for Barcelona, der tog en 3-0-sejr hjemme i Spanien og for 11. gang i træk er klar til kvartfinalen.