PSV sikrer mesterskab med afklapsning af Ajax

16x9
Der var fest i Eindhovens gader søndag, da PSV Eindhoven blev hollandsk mester med en 3-0-sejr over Ajax. Foto: Olaf Kraak / Ritzau Scanpix

Kasper Dolberg fik 20 minutter på banen, men kunne blot se til, da PSV med en 3-0-sejr blev hollandsk mester.

PSV Eindhoven sikrede sig søndag det hollandske mesterskab, og det skete på fornem vis. 

PSV tog imod rivalerne fra Ajax, som blev sat gevaldigt på plads, da PSV vandt 3-0 i opgøret, hvor Ajax til sidst måtte spille med ni mand efter to udvisninger. 

Sejren bragte PSV op på 80 point, mens Ajax har ti point færre på andenpladsen. Der resterer tre runder i Æresdivisionen, og dermed kan PSV ikke længere hentes. 

Lasse Schöne spillede hele opgøret for Ajax, mens Kasper Dolberg blev sendt på banen med 20 minutter igen. 

Kasper Dolberg vendte i marts tilbage til træning med truppen, efter at danskeren på dette tidspunkt havde været ude i hele året med en fodskade. 

Gaston Pereiro og Luuk de Jong bragte PSV foran 2-0 i første halvleg, og med lidt under en times spil øgede Steven Bergwijn til 3-0. 

Ti minutter før tid blev Nicolas Tagliafico præsenteret for sit andet gule kort, og dermed var Ajax reduceret til ti mand. 

Blot tre minutter senere begik Siem de Jong så en alt for hård tackling, som blev takseret til direkte rødt kort. 

Dermed sluttede Ajax med ni spillere på banen, mens PSV kunne juble og fejre mesterskabet i hjemlige omgivelser. 

PSV er dermed sikker på at spille kvalifikation til Champions League i næste sæson, mens det også ligger til Ajax, som på andenpladsen er fem point foran Alkmaar.