Mohamed Salah kroner fænomenal sæson med målrekord

16x9
Med sin scoring i søndagens kamp kom Mohamed Salah op på 32 sæsonmål i Premier League. Foto: Phil Noble / Ritzau Scanpix

Målkongen Mohamed Salah kom søndag op på 32 sæsonmål i Premier League, og Liverpool endte i top-4.

Mohamed Salah har været den helt store historie for Liverpool i denne Premier League-sæson, og søndag satte han punktum med en målrekord.

Den egyptiske angriber scorede målet til 1-0 i 4-0-sejren over Brighton og kom dermed op på 32 Premier League-mål i sidste spillerunde.

Det er rekord i en sæson med 38 kampe. Frem til søndagens kamp delte han rekorden med Alan Shearer, Luis Suarez og Cristiano Ronaldo, der ligesom Salah havde nået 31 mål i en sæson i den bedste engelske række.

Mens Salah nåede op på 32 scoringer, endte Tottenhams Harry Kane på 30 på topscorerlistens andenplads.

Liverpool havde en overgang udsigt til at sikre tredjepladsen, da Tottenham samtidig var bagud, men Liverpool røg igen ned på fjerdepladsen, der også sikrer Champions League-deltagelse i næste sæson.

- Nu har vi sikret deltagelse i Champions League i næste sæson, og jeg vandt også prisen (topscorerprisen, red.), så jeg er rigtig stolt, siger Salah ifølge AFP.

Liverpool-manager Jürgen Klopp fandt de store roser frem til sine spillere efter sejren.

- Jeg er virkelig stolt af drengene. En næsten perfekt sæson, siger Klopp.

- Vi havde ikke mulighed for at udfordre Manchester City, og det eneste man så kan gå efter, er en Champions League-plads. Det er stort, siger tyskeren.

Salah kom op på det magiske tal i det 26. minut. Efter et par hurtige Liverpool-kombinationer langs jorden smækkede han resolut bolden i nettet til 1-0.

40 minutter inde i kampen sørgede forsvarsspilleren Dejan Lovren for en pauseføring på 2-0 med et kraftfuldt hovedstød.

Kort inde i anden halvleg var Salah i oplæggerens rolle, da han fandt holdkammeraten og reserven Dominic Solanke, som bankede bolden i nettaget til 3-0. Mod slutningen lukkede og slukkede Andrew Robertson.

Med syv minutter igen forlod Salah banen til stående ovationer fra Liverpool-fansene. Sammen med resten af holdet kan han nu rette fokus mod næste mål; Champions League-finalen mod Real Madrid 26. maj.