Pierre-Emile Højbjerg hyldes i Southampton

16x9
Pierre-Emile Højbjerg roses for sin sæson i Southampton. Foto: Hannah Mckay / Ritzau Scanpix

Højbjerg, der bejler til en plads i Danmarks VM-trup, fremhæves i Premier League-klubben Southampton.

Roserne strømmer mod Pierre-Emile Højbjerg efter sæsonafslutningen i Premier League.

Den danske midtbanespiller, der mandag blev udtaget til Åge Hareides VM-bruttotrup, blev således fremhævet ved et klubarrangement mandag aften.

Højbjerg modtog nemlig en helt ny pris på vegne af klubbens ejer, skriver Southampton på sin hjemmeside.

- Pierre-Emile Højbjerg blev hædret med en ny award, der blev givet på vegne af Katharina Liebherr til en spiller, der har gjort bemærkelsesværdige fremskridt på banen og har haft en stor indflydelse på sæsonen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Ved arrangementet blev målmanden Alex McCarthy kåret som årets spiller af klubbens fans. McCarthy kom til Southampton i vinter og har haft stor indflydelse på, at klubben sikrede sig overlevelse i Premier League.

Manolo Gabbiadini scorede sæsonens mål. Fansene udpegede hans vitalte scoring i andensidste runde som det bedste mål i sæsonen.

I spil til VM

Som nævnt blev Pierre-Emile Højbjerg mandag udtaget til Danmarks VM-bruttotrup. Det vil sige, han er en af 35 spillere, der kan komme til at repræsentere Danmark ved VM.

Højbjerg, der startede inde i de tre første kvalifikationskampe, vil dog ikke regne med et comeback til landsholdet:

- For at være helt ærlig, så tror jeg ikke, jeg vil forvente noget som helst. Af flere årsager, som jeg ikke behøver at komme ind på, sagde Højbjerg til TV 2 SPORT i starten af maj – måske med en skjult hentydning til den kritik, Hareide rettede mod danskeren i april.

Højbjerg blev kritiseret for at have sin egen opfattelse af taktikken og for at ’demonstrere’ i forbindelse med en udskiftning.