Mellem mumier og faraoer - Salahs støvler udstilles på nationalmuseum

16x9
Med 32 mål har Mo Salah sat ny målrekord i Premier League. Nu skal hans støvler udstilles på nationalmuseet. Foto: British Museum

Den nykårede Premier League-topscorer Mohamed Salah får sine fodboldstøvler udstillet på British Museum.

Blandt ældgamle faraoer, sandtørrede mumier og sirlige vægmalerier kan besøgende på det britiske nationalmuseum opleve lidt af et særsyn.

I en glasmontre er Mohamed Salahs mintgrønne Adidas X17 Deadly Strike-støvler udstillet. 

- Denne erhvervelse bringer British Museum's verdenskendte egyptiske udstilling up to date. 

- Støvlerne fortæller en historie om et moderne egyptisk ikon, der præsterer i Storbritannien, med en virkelig global indvirkning, siger Neal Spencer, der er ansvarlig for British Museum's egyptiske udstilling, ifølge The Independent.

I sin debutsæson har Liverpools egyptiske profil imponeret alt og alle.

Ikke nok med at han for nylig modtog Premier Leagues 'Gyldne Støvle' som topscorer med 32 mål. Mohamed Salah satte samtidig ny rekord for flest mål på en sæson i den bedste engelske række nogensinde. 

En egyptisk folkehelt

Men det er ikke kun i England, Mohamed Salah har skrevet sin ind i folkesjælen. 

Også i hjemlandet har den 25-årige offensive spiller sikret sig heltestatus, efter han sørgede for, at det egyptiske landshold deltager ved de nært forestående verdensmesterskaber i Rusland.

- Salah vil snart lede sit landshold, kendt som 'Faraoerne', til finalerne ved VM, spår Neal Spencer. 

Men inden den egyptiske folkehelt når så langt, venter en Champions League-finale med det engelske klubhold. Og det er i ugen op til den kamp, støvlerne vil blive indlemmet i museets egyptiske udstilling. 

- Erhvervelsen bygger på vores seneste projekt om at købe objekter, der skal fortælle historien om det daglige liv i det 20. og 21. århundredes Egypten, forklarer Spencer. 

- Fra sport til underholdning, verdensomspændende handel til design. Udstillingen er nu tilgængelig for alle.