Perus største stjerne er uskyldig, mener træner

16x9
Paolo Guerrero kommer ikke til at tage med til Rusland, når der spilles VM i næste måned. Foto: Ernesto Benavides / Ritzau Scanpix

Perus landstræner mener ikke, at karantænen til Paolo Guerrero er fair, og at den internationale spillerforening burde klage.

Peru, der er Danmarks første modstander ved VM, kommer til at mangle en af landets største fodboldstjerner ved slutrunden.

Paulo Guerrero, som er anfører og spidsangriber på holdet, fik mandag forlænget sin karantæne, da han blev testet positiv for brug af kokain.

Og det er holdets træner, Ricardo Gareca, absolut ikke tilfreds med.

- Vi er alle berørte og har solidaritet med Paolo. Vi ved, at han er uskyldig, en sensationel spiller og et stort idol. Men historien fortsætter, og vi skal jo repræsentere landet, siger Perus landstræner, Ricardo Gareca, ifølge Reuters.

- Vi mener, at karantænen ikke er fair. Det er nødvendigt, at FIFPro (den internationale spillerforening,r ed.) klager. Som jeg forstår det, så beskytter foreningen spillerne, og det skal de gøre her.

34-årige Guerrero gjorde comeback på fodboldbanen i sidste uge efter at have udstået et halvt års karantæne fra det internationale fodboldforbund, FIFA. Den karantæne er blevet forlænget, og det forstår landstræneren ikke.

- Det burde vække global harme. For hvis det kan ske for Paolo, som er en international superstjerne, så kan det ske for enhver anden stjerne i en anden situation, siger landstræneren.

- Jeg er meget berørt af situationen, fordi Paolo skulle være her og have trænet med os.

Paulo Guerrero har tidligere spillet i Bayern München, Hamburger SV og Corinthians. Han tørner nu ud for den brasilianske klub Flamengo.

I kvalifikationen til VM blev han med seks mål topscorer for Peru.