Diego Maradona støtter Peru-angriber, der er udelukket fra VM

16x9
Paolo Guerrero kommer ikke med til VM i Rusland, medmindre hans karantæne ophæves. Foto: Ernesto Benavides / Ritzau Scanpix

Diego Maradona mener, at FIFA bør ophæve Paolo Guerreros karantæne, så angriberen får lov til at komme til VM.

Når Danmark den 16. juni spiller første VM-kamp mod Peru, vil Perus anfører og målsluger, Paolo Guerrero, med stor sandsynlighed ikke være på holdet.

Den tidligere Bayern München-spiller er nemlig ved at overstå en karantæne på 14 måneder efter en positiv kokaintest. Medmindre karantænen bliver ophævet, går han glip af VM-slutrunden i Rusland.

FIFA-præsident Gianni Infantino oplyste dog tirsdag, at forbundet vil respektere dommen fra CAS. Der henvises til, at CAS er sportens højeste retsorgan.

Angriberen får alligevel støtte fra mange kanter, og tirsdag eftermiddag har Diego Maradona meldt sig i koret af støtter.

- Hvis FIFA fordømmer spillere, som gør andre folk glade, bare fordi de har lavet en fejl, bør de ikke tage jobbet. De burde i stedet hjælpe med at helbrede ham, for det her er en sygdom, skriver Diego Maradona på sin Facebook-profil.

Maradona blev i sin karriere også taget for brug af kokain, og han har sidenhen haft et kokainmisbrug. På baggrund af egne erfaringer mener Maradona ikke, at karantæne og straf er vejen frem.

- Forebyggelse vil altid være bedre end 14 måneders straf, tror jeg. Det siger jeg, fordi jeg har prøvet det på min egen krop.

- Jeg ønsker Paolo det bedste, og jeg håber at se ham spille i Rusland. Jeg sender en hilsen til hele Peru! Jeg tror på Paolo, skriver argentineren på Facebook.

Paolo Guerrero var Perus topscorer i VM-kvalifikationen med seks mål.