Eriksen håber på, at Bendtner bliver klar: - Han er en stor spiller i Danmark

16x9
Nicklas Bendtner under landsholdets pressemøde på Hotel Marienlyst i Helsingør onsdag den 30 maj 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Danmarks midtbaneprofil Christian Eriksen håber på, at Nicklas Bendtner bliver klar til VM, da angriberen har en vigtig rolle på og uden for banen.

Nicklas Bendtners status på landsholdet er stor.

Lige nu er den status dog vedhæftet en lyskeskade, der kan tvinge landstræner Åge Hareide til at undlade en udtagelse af den danske landsholdsangriber til Danmarks trup til VM-slutrunden i Rusland. Hvis Nicklas Bendtner bliver frasorteret, mister Danmark en vigtig mand i truppen, mener Danmarks midtbaneprofil, Christian Eriksen.

- Selvfølgelig vil vi gerne have ham med. Han er en stor spiller i Danmark. Vi må håbe, at han bliver klar, fordi han kan skabe noget humør og noget god stemning, siger han til TV 2 SPORT.

Christian Eriksen roser både Nicklas Bendtners færdigheder på og uden for banen. Og så tilføjer han, at Nicklas Bendtner kan bidrage med noget af det, der kan vise sig at blive enormt værdifuldt til en VM-slutrunde - nemlig erfaring.

- Han er en god spiller, som har spillet på landsholdet i utrolig mange år og ved, hvordan det hele foregår. Og så har han spillet og præsteret til en slutrunde, så den erfaring kan han tage med, siger Christian Eriksen.

Nicklas Bendtner har selv meldt sig 100 procent klar til VM. Det er dog ikke ensbetydende med, at Åge Hareide også udtager ham.

- Det vil alle sige (at de er 100 procent klar, red.), der gerne vil til VM. Vi skal ikke have for mange med skavanker, fordi så får vi en reduceret trup træningsmæssigt i de kommende uger og måske også videre til VM. Vi må bruge medicinske udsagn, kløgt og forståelse og måske tage en beslutning for disse drenge, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Danmarks VM-trup