Eriksens transferværdi vurderes højere end Ronaldos

16x9
Christian Eriksen vurderes til at have en transferværdi på 790,56 millioner danske kroner. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix

Christian Eriksen har en god nyhed at starte VM på. Han vurderes til at have en højere transferværdi end stjernen Cristiano Ronaldo.

Christian Eriksen har de seneste sæsoner slået sit navn fast på den helt store fodboldscene. Han er en stor profil hos Tottenham i Premier League, mens han på det danske landshold er den altoverskyggende stjerne.

Der har derfor været mange rygter om, at den danske kreatør skal skifte klubmæssig scene til noget endnu større end Tottenham. Barcelona har flere gange været nævnt, men hvis de skal have fat i Eriksen, skal de have den helt store pengepung frem.

Ifølge det internationale analysemedie CIES Football Observatory har Christian Eriksen nemlig en transferværdi, der overstiger de fleste andre i verden, før VM-slutrunden starter.

På listen over de dyreste spillere fra Europas bedste fodboldligaer er danskeren nummer 20 med en transferværdi på 106,2 millioner euro. Det svarer til 790,56 millioner danske kroner.

Med den værdi er Eriksen placeret over flere verdensstjerner, hvor det største navn er Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo. Han er placeret som nummer 24 med en værdi på 103,4 millioner euro.

Eriksen er også vurderet højere end spillere som Sergio Agüero fra Manchester City (99,8 millioner Euro), Pierre-Emerick Aubameyang fra Arsenal (96,5 millioner Euro) og Alexis Sánchez fra Manchester United (92,0 millioner Euro).

Holdkammerat er dyrest

På toppen af listen er Christian Eriksens holdkammerat i Tottenham angriberen Harry Kane. Han vurderes, som den eneste, til over 200 millioner Euro med 201,2.

På andenpladsen er Neymar fra PSG, som vurderes til 195,7 millioner Euro. Neymars holdkammerat Kylian Mbappé er nummer tre med en vurdering på 186,5 millioner Euro, mens Barcelona-stjernen Lionel Messi er nummer fire. Han vurderes til 185,2 millioner Euro. Mohamed Salah fra Liverpool runder top fem af med 171,3 millioner Euro.

Sådan vurderes spillerne

CIES Football Observatory bruger et statistisk analyseværktøj til at komme frem til deres vurderinger af spillerne.

Herunder spiller følgende punkter ind:

  • Præstationer i klub
  • Præstationer på landshold
  • Klubbens resultater
  • Landsholdets resultater
  • Mål scoret
  • Alder
  • Position
  • Hvilken liga, spilleren spiller i

Herudfra udregner CIES Football Observatory, hvilken transferværdi en given spiller skal have.