Schöne håber på startplads ved VM

16x9
Lasse Schöne under landsholdets pressemøde på Hotel Marienlyst i Helsingør, onsdag den 6. juni 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Lasse Schøne håber på, at landstræneren giver ham spilletid, når VM skydes i gang.

Lasse Schöne er en af de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark, når VM i Rusland sættes i gang om 10 dage. Ajax-spilleren håber dog på, det ikke kun bliver fra en plads på udskiftningsbænken.

- Forhåbentlig er jeg blandt de første 11. Min rolle har desværre ikke været at være inde fra start alt for tit. Man må håbe og gøre sit bedste. Det kunne være fedt at få en kamp til VM, siger Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

Den rutinerede midtbanespiller er kun startet inde i en enkelt af Danmarks 12 VM-kvalifikationskampe, men han er blevet skiftet ind i tre af kampene.

Selvom danskeren gerne vil have mere spilletid, ved han også, at han som professionel fodboldspiller må acceptere trænerens valg.

- Det er ikke sjovt. Vi vil alle sammen spille, men man skal heller ikke gå rundt og være sur. Det er ikke sådan, at jeg skriger det ud og råber alt muligt i medierne eller slår i puden. Jeg snakker med dem, der er tæt på mig, men det er ikke første gang, jeg ikke er med fra start.

Schöne har i de seneste to testkampe fået masser af spilletid. I kampen mod Chile var han i aktion i samtlige 90 minutter og i seneste kamp mod Sverige blev det også til en halv time på banen for midtbaneveteranen. 

Og her håber han at have gjort indtryk på landstræneren, inden VM-kampene skydes i gang.

- Selvfølgelig har trænerne nogle idéer, men jeg har vist i min sidste landskamp mod Chile, at jeg er et navn, der godt kan stå på holdkortet.

Og landstræner Åge Hareide har faktisk bemærket 32-årige Schönes præstationer i de seneste to VM-testkampe.

- Lasse spillede fantastisk godt mod Chile, og han kom også ind og gjorde det godt mod Sverige, siger han til TV 2 SPORT.

Om ti dage spiller Danmark deres første kamp ved VM mod Peru. Om Lasse Scöne får spilletid eller må se til fra bænken, må tiden vise.