Vraget Bjelland kritiserer Hareide: - Det er tarveligt at sige

16x9
Andreas Bjelland under en kamp for sin klub Brentford. Foto: John Sibley / Scanpix Denmark

I et interview med Jyllands-Posten fortæller den vragede landsholdsspiller Andreas Bjelland, hvorfor han går ud med offentlig kritik.

Andreas Bjelland kommer ikke med til VM i Rusland.

Det slog landstræner Åge Hareide fast i søndags, hvor han satte navn på de 23 spillere i den danske trup. Bjelland havde døjet med en skade, og landstræneren skønnede sammen med lægestaben, at forsvarsspilleren ikke ville kunne nå at blive klar til åbningskampen den 16. juni mod Peru.

Til Jyllands-Posten fortæller Bjelland dog, at han allerede i aften ville kunne have spillet den sidste testkamp mod Mexico.

Derfor sender han en ny offentlig kritik af sted, fordi Bjelland udover at være blevet vraget på et grundlag, han er uenig i, også står uden kontrakt og derfor er på jagt efter en ny klub.

- Sommeren skulle bruges på at finde en ny arbejdsgiver, og så bliver det udtalt, at jeg ikke kunne være klar til at spille 16. juni mod Peru. Det er tarveligt at sige, at jeg ikke kunne det, når jeg skal finde mig en ny klub, og jeg skal vise over for andre, at jeg er klar til at spille fodbold, siger Andreas Bjelland til Jyllands-Posten.

Forud for aftenens testkamp mod Mexico rettede landstræneren kritik mod de vragede spillere, der har skabt en del virak, siden Hareide satte navn på de 23 VM-spillere.

- Det bliver en kamp for at spille mod Peru, og det bliver en kamp for, at vi beholder vores selvtillid. Vi har brug for at arbejde med det hele tiden, for vi bliver bombet med alt andet end selvtillid udefra. Derfor skal vi arbejde med resultaterne i hver eneste kamp, sagde Hareide.

- Det begyndte med Wass, som var misfornøjet, og fortsatte med Bjelland, som også var misfornøjet. Det bliver på en måde de utilfredse spillere, der fokuseres på. Og det vil vi gerne holde ude.

Udover Andreas Bjelland blev også Nicklas Bendtner vraget på grund af skadesproblemer. Han er nu i spil til at kunne komme i kamp for sin klub. Rosenborg, allerede på mandag.