Kun en finale kan give Eriksen VM-besøg fra sønnen, siger han før afrejse

16x9
Christian Eriksen. Det danske fodboldlandshold tager afsted til VM 2018 fra Københavns Lufthavn, mandag den 11. juni 2018. Foto: Ritzau Scanpix 2018. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2018) Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Det skal gå langt over forventning for det danske landshold ved VM i Rusland, hvis Eriksen skal have familiebesøg.

Som professionel fodboldspiller er man vant til at rejse meget i løbet af en sæson, men for landsholdets profil Christian Eriksen var afrejsen naturligt nok lidt anderledes, da han har måttet lade sin nyfødte søn og frue blive i Danmark.

- Det har været i kortene, lige siden vi fandt ud af, at hun var gravid, at jeg skulle væk, men det bliver selvfølgelig specielt at skulle væk.

Kommer du til at få besøg af familien?

- Nej, jeg tror, at de bliver hjemme i Danmark. Jeg har aftalt med Sabrina (Eriksens kæreste, red.), at hvis vi når finalen, må de komme derned, sagde Eriksen til TV 2 SPORT, mens han over for den fremmødte presse i lufthavnen understregede, at han ser frem til at komme til verdensmesterskaberne i Rusland.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme til VM, for det har vi kæmpet for de seneste to år.

En uerfaren spiller med rutine

Han er kun en af tre danske spillere, der har været til et VM før, men Eriksen forventer ikke, at han kommer til at kunne dele meget erfaring ud.

- De erfaringer, jeg lavede mig i 2010, var nok ikke de største som en lillebitte dreng, der var med på et wildcard. Selvfølgelig tager jeg med, at jeg har været til en slutrunde før, og jeg har været i det før, og måske får jeg ikke lejrkuller lige så hurtigt.

En af de spillere, der både har erfaring fra VM og med at være far på landsholdet, er FCK's William Kvist, og da nyheden om Eriksens familieforøgelse kom frem, var han klar på at støtte den offensive profil under slutrunden.

- Han får en lang periode nu her, hvor han må lide et afsavn, og det bliver nok en svær start. Det ville jeg selv synes, det var, men to store ting, og så må man ligesom dele det godt op. Jeg håber, at han får en god ferie bagefter med baby.

Danmark er i pulje med Frankrig, Peru og Australien ved VM.