T-shirt med Danmarks taktik går verden rundt: - Den er spøjs, siger Eriksen

16x9
Christian Eriksen er den helt store stjerne på Danmarks VM-hold. Foto: Scanpix/TV 2 SPORT

Christian Eriksen er omdrejningspunktet i budskabet på en T-shirt, der skal illustrere Danmarks taktik. Det kan han godt se det muntre i.

- Det er en sjov T-shirt. Folk har en god fantasi.

Christian Eriksen er godt tilfreds med den T-shirt, der i øjeblikket går internettet rundt og sandsynligvis bliver en populær souvenir blandt de danske fans i Rusland.

T-shirten viser et bud på Danmarks VM-taktik, der er til at forstå for de fleste: Bolden gives op - spil til Eriksen. Scorede han? Bolden gives op - spil til Eriksen. Scorede han ikke? Spil til Eriksen.

- Den er spøjs. Jeg fik den faktisk tilsendt i går. Det er sjovt fundet på, men det er godt, det ikke altid er sandt, sagde Christian Eriksen, da han mødte pressen inden tirsdagens træning lidt uden for kystbyen Anapa.

Her blev Danmarks verdensstjerne også foreholdt, at nogle ser Danmark som en enmandshær med Eriksen som eneste trussel. Også dét er den offensive kreatør glad for, fordi det kan komme holdet til gode.

- Jeg håber, det er sådan. Så vil der være mindre fokus på de andre spillere. Men ellers er det lidt lige meget, hvad folk siger. Jeg tror, andre godt kan se, vi har mange spillere, der kan skabe en kamp og skabe chancer.

Nøglerolle mod Peru

Christian Eriksen har længe været omdrejningspunktet i den danske taktik. Ikke kun på den populære T-shirt, men også på banen. I VM-premieren mod Peru skal Eriksen være med til at forløse det åbne spil, men også omkring dødbolde skal han indtage den sædvanlige nøglerolle.

Lige præcis dødbolde vil landstræner Åge Hareide nemlig arbejde meget med inden mødet med peruanerne, der har en gennemsnitshøjde på beskedne 1,78 meter. 

- Vi kommer til at arbejde intenst med det. Jeg tror, vi skal være rigtig dygtige der. Men vi har en god fod hos Christian Eriksen og højde og styrke, og sædvanligvis kommer vi til afslutninger efter dødbolde. Det skal vi gøre igen.

Peru har den næstlaveste gennemsnitshøjde ved VM. Danmark har den femtehøjeste med 1,85 meter.

Danmark møder Peru på lørdag den 16. juni klokken 18. Kampen vises direkte på TV 2, TV 2 PLAY og en storskærm i Parken, hvor der er gratis entré.