- Jeg kommer ikke til at ændre noget, siger Spaniens nye landstræner

16x9
Fernando Hierro er ny landstræner for Spanien. Foto: Stringer / Ritzau Scanpix

Fernando Hierro er ny landstræner for Spanien efter fyringen af Julen Lopetegui. Hierro kommer ikke til at lave store ændringer.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

To dage er under normale omstændigheder nok til at forberede et fodboldhold til en kamp. Men når man som Fernando Hierro overtager en stolt fodboldnation som Spanien bare to dage før, VM begynder, så er der ikke tale om normale omstændigheder.

Den tidligere Real Madrid-legende blev onsdag hevet ind som midlertidig landstræner, efter den spanske fodboldledelse fyrede Julen Lopetegui. Ledelsen var utilfreds med, at Lopetegui har sagt ja til jobbet som cheftræner i Real Madrid blot et par dage før, VM begynder. Derfor var det ligegyldigt, at han var ubesejret i 20 kampe som landstræner, og at han havde opbakning fra flere spillere.

Jeg kommer ikke til at ændre noget på to dage

Fernando Hierro

Det spanske pressemøde onsdag blev derfor ikke en snak om, hvilken form landets spillere er i, eller hvordan holdet skal sørge for at komme godt fra land i kampen fredag, hvor Portugal og stjernen Cristiano Ronaldo er modstanderen.

I stedet skulle pressemødet fra Spaniens bruges på at give den nye landstræner en god velkomst til slutrunden.

- Det er en smuk og spændende udfordring. Omstændighederne er, som de er. Vi har en gruppe spillere, der har arbejder med VM som målet i to år, sagde Fernando Hierro på pressemødet og fortalte efterfølgende, at han beundrede det stykke arbejde, hans forgænger havde lavet med holdet.

De store ændringer bliver væk

En ny træner bringer ofte en masse ændringer med sig. Men det bliver ikke tilfældet med Fernando Hierro.

Han vil i stedet se fremad og have fokus der, hvor fokus skal være. På den første kamp mod Portugal fredag.

- To års arbejde kan ikke blæse væk på to dage. En stor del af staben er stadig med holdet. Jeg har været ved alle træningerne, så jeg kommer ikke til at ændre noget på to dage.

Der burde heller ikke være meget at ændre på Spaniens landshold.

I de seneste 20 officielle kampe har landsholdet ikke tabt. Holdet har i forberedelserne til VM slået flere andre deltagernationer, men klarest står den knusende 6-1-sejr over Argentina i slutningen af marts.

Ved VM skal Spanien først møde Portugal, før kampe mod henholdsvis Iran og Marokko venter. De tre kampe kan blive Hierros eneste i spidsen for Spanien, fordi han i første omgang kun er ansat som midlertidig landstræner.