Manglende udtagelse til VM er den største skuffelse i Durmisis liv

16x9
(ARKIV) Danmarks Riza Durmisi under VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Rumænien. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Riza Durmisi roser Åge Hareides arbejde med det danske landshold, men han kalder alligevel den manglende VM-udtagelse for sit livs største skuffelse.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Den danske venstreback Riza Durmisi må se til fra sofaen, når det danske landshold deltager ved VM i Rusland.

Backen, der spillede samtlige 90 minutter i otte ud af 12 VM-kvalifikationskampe og yderligere en halvleg som indskifter, var ikke blandt de 23 spillere, landstræneren Åge Hareide udvalgte til VM.

Jeg er stadig ikke kommet over det

Riza Durmisi

Det var så stor en skuffelse for Real Betis-spilleren, at han betegner det som sit livs største.

- Ja, det må man sige på nuværende tidspunkt. Det har været meget hårdt, og jeg er stadig ikke kommet over det. Åge (Hareide, red.) har udført et fantastisk stykke arbejde, for han fik os til VM, selv om ingen troede på det, da vi lå dårligt til i tabellen. Men det formåede han at vende med nogle stærke fyre oppe foran og en stabil defensiv, hvor Jon Dahls taktiske genistreger har gjort, at vi med lange bolde fra forsvaret har forvirret modstanderne. Det har fungeret, og det er virkelig godt for dansk fodbold, siger Riza Durmisi til bt.dk.

Men selvom den tidligere Brøndby-back med de offensive egenskaber siger, at det er godt for dansk fodbold, er han alligevel ærgerlig over ikke at deltage ved slutrunden.

Riza Durmisi havde ellers chancen for at vise sig frem i landsholdslejren før VM. Her havde Åge Hareide kaldt backen hjem fra den spanske by Sevilla, hvor hans klub, Real Betis, spiller.

Men i stedet for at udtage Riza Durmisi, valgte Åge Hareide i stedet at gå med Jens Stryger Larsen, der som højrebenet slog Riza Durmisi af positionen som venstre back sent i kvalifikationen, og Jonas Knudsen. Sidstnævnte har kun spillet tre A-landskampe for Danmark, men har sine klare forcer i det defensive spil.

Danmarks VM-trup