Real Madrid-legende overtager Spaniens VM-hold

Det bliver den mangeårige Real Madrid-spiller Fernando Hierro, der tager over for den fyrede spanske landstræner.

De spanske fodboldstjerner skal under VM lytte til Fernando Hierro, efter at det spanske fodboldforbund tidligere onsdag valgte at fyre Julen Lopetegui. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

- Fernando Hierro vil varetage stillingen under VM i Rusland og vil blive præsenteret på et pressemøde, hvor præsidenten for Spaniens fodboldforbund, Luis Rubiales, også vil være til stede.

Hierro kommer fra en stilling som sportsdirektør for det spanske landshold og har tidligere været cheftræner for den spanske fodboldklub Oviedo samt assistenttræner for Real Madrid.

Et naturligt valg

Valget af legenden og sportsdirektøren er oplagt ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Med så kort varsel vælger man typisk en, som har et godt kendskab og har været omkring holdet. Han kender hierarkiet i truppen og ved mange ting. Han er omkring landshold, mens en helt ny udefra skulle lære en masse fra bunden, siger Lorentzen, som trods det oplagte valg mener, at Spanien er kommet svækket ud af forløbet.

- Jeg siger ikke, at de ikke kan vinde VM, men det her forringer helt klart deres chance for at vinde VM. Udefra set så jeg det som et hold, der kunne levere, og som en af favoritterne, men det her skaber en masse uro og snak.

- Det er en anden træner, og man sidder som spiller og tænker på, hvordan det bliver, og hvordan han er, hvordan det bliver anderledes fra det, man var vant til, afslutter Lorentzen.

Et af mange trofæer, som Hierro vandt i sin tid i Real Madrid.
Et af mange trofæer, som Hierro vandt i sin tid i Real Madrid. Foto: Pascal Guyot / Scanpix Denmark

Som aktiv spiller nåede Hierro over 400 kampe for Real Madrid fordelt på 14 sæsoner og 89 landskampe for Spanien. 

Spanien holder pressemøde klokken 17:30 dansk tid.