Det skal du huske, før du tager til VM i Rusland

Udenrigsministeriet har samlet en række gode huskeregler til de danskere, der vil se fodbold midt i det russiske sikkerhedsopbud.

Nogle tusinde danske fodboldfans er ved at gøre sig klar til at rejse til Rusland for at se en eller flere af de danske kampe.

Og for en sikkerheds skyld følger både danske politifolk og danske ambassadefolk med rundt til de tre kampbyer.

Ifølge den seneste opgørelse har færre end tusinde danskere købt billet til de to første kampe mod Peru og Australien, mens flere end 3000 danskere har købt billet til den tredje kamp – mod Frankrig på det store olympiske stadion Luzhniki Stadion i Moskva om 14 dage.

Tallet skal dog tages med det forbehold, at man kun har registret de danskere, der har købt billet til kampenes danske fanafsnit. Der kan være danskere, der har billet til ’neutrale’ pladser på de tre stadions.

Uanset hvor mange de bliver, så bliver der passet godt på dem.

De russiske myndigheder holder et højt - men ikke overdrevet - sikkerhedsniveau, både omkring spillerne, kampene og tilskuere, fortæller TV 2’s korrespondent Uffe Dreesen fra Rusland.

- Det er et stort opbud, de har rullet frem, men jeg synes egentligt ikke, det er særligt overvældende eller overraskende. I forhold til andre store arrangementer, så er der politiet, ekstra politi og mere kontrol, men det virker hverken skræmmende eller alt for meget, siger han.

De danske myndigheder gør til gengæld, hvad de kan for at forhindre problemer mellem de danske fans og de russiske myndigheder. Blandt andet med en række gode råd til, hvordan man forholder sig overfor sikkerhedsopbuddet og papirarbejdet:

Det skal du huske, hvis du skal til VM