England har trænet straffespark siden marts for at overvinde historikken

Det engelske landshold har trænet straffespark i månedsvis for at bryde en uheldig tendens.

Seks gange de sidste 28 år har en straffesparkskonkurrence kostet Englands videre deltagelse ved en slutrunde.

En af synderne er Gareth Southgate, der i dag bestrider posten som engelsk landstræner. I 1996 brændte han sit straffespark i EM-semifinalen mod Tyskland, og så var det tyskerne, der tog finalepladsen.

Nu gør landstræneren en indsats for, at historien ikke gentager sig endnu en gang for det engelske landshold.

- Vi har trænet straffespark og gennemgået strategier i den forbindelse siden marts, for det ville være for sent at begynde på det nu. Træningen bliver mere detaljeret de kommende dage. Vi må være fysisk og mentalt klar til forlænget spilletid - og til at gå ud over det, hvis det er, hvad det kræver, siger Gareth Southgate ifølge VG.

England har den værste statistik af alle nationer i disciplinen, men det skræmmer ikke 19-årige Trent Alexander-Arnold, der fik sine første VM-minutter i 0-1-nederlaget til Belgien torsdag.

- Vi vil selvsagt undgå straffesparkskonkurrence, men havner vi der alligevel, handler det bare om at sætte dem ind. Vi har øvet det til træning, så forhåbentlig er vi klar, siger Liverpool-spilleren, hvis svar ikke ligefrem er skråsikkert, da han bliver spurgt om kvaliteten af straffesparkene til træning.

- Alle arbejder hårdt på det. Der er rum for forbedringer, men det må vi bare tage som inspiration til netop at gøre det endnu bedre.

Indtil videre hedder Englands straffesparksstatistik i Rusland to mål på to forsøg. Begge sat ind af Harry Kane i 6-1-sejren over Panama.

Få overblikket over Englands skæbnesvangre straffesparkskonkurrencer:

Englands betændte sår: Straffesparkskonkurrencer
1990
VM-semifinale mod Vesttyskland
Paul Gascoigne forlod banen i tårer efter straffeparkskonkurrencen mod Vesttyskland. Xep Mh / Ritzau Scanpix
Stuart Pearce brændte, Chris Waddle sparkede langt over, og så gik finalepladsen ved VM i 1990 til Vesttyskland.
1996
EM-semifinale mod Tyskland
I 1996 gjorde tyskerne igen det onde ved England efter straffesparkskonkurrence. Bernd Weissbrod / Scanpix Denmark
På Wembley i EM-semifinalen 1996 blev den nuværende engelske landstræner skurken. Gareth Southgates forsøg fra de 11 meter blev reddet, og så kunne Andreas Möller sende tyskerne i endnu en finale på bekostning af England.
1998
VM-ottendedelsfinale mod Argentina
Alan Shearer og Gary Neville ser til, mens en af de argentinske bødler Gabriel Batistuta sparker bolden i mål. Patrick Kovarik / Scanpix Danmark
Skæbnen ville, at kampen, der er bedst kendt for et ikonisk rødt kort til David Beckham, endte i straffesparkskonkurrence, hvor Argentina vandt 4-3 og avancerede til kvartfinalen.
2004
EM-kvartfinale mod Portugal
David Beckham sparkede over mål på englændernes første forsøg. Darren Staples / Scanpix Danmark
Efter Beckhams indledende afbrænder kom England tilbage i straffesparkskonkurrencen kun for at se Portugals målmand Ricardo afgøre den til portugisernes fordel og sikre avancement til semifinalen.
2006
VM-kvartfinale mod Portugal
Ricardo redder Frank Lampards straffesparksforsøg. Jose Manuel Ribeiro / Scanpix Danmark
Englænderne fik en gylden mulighed for revanche, da Portugal lagde ud med at brænde to af de første tre straffespark. Men så missede Frank Lampard, Steven Gerrard og Jamie Carragher, hvorefter en ung Cristiano Ronaldo sikrede endnu en portugisisk semifinale.
2012
EM-kvartfinale mod Italien
Andrea Pirlo chipper den nonchalant ind bag Joe Hart. Carl De Souza / Scanpix Denmark
Andrea Pirlo stod for kampens højdepunkt, da Italien slog England efter straffesparkskonkurrence i EM-kvartfinalen 2012. Den italienske playmaker udplacerede iskoldt Joe Hart, og da Ashley Young efterfølgende hamrede bolden på overliggeren, var Italien klar til semifinalen.