FC Barcelona afviser at have købt illegal lever til kræftsyg spiller

16x9
Eric Abidal bliver her hyldet i FC Barcelona i sin sidste kamp for klubben. Foto: Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Den spanske storklub afviser historien om, at den tidligere klubpræsident Sandro Rosell skulle have købt en illegal lever til Eric Abidal.

Tilbage i 2012 kæmpede FC Barcelonas daværende venstreback Eric Abidal for livet.

En kræftsygdom i leveren truede med at koste ham livet, men den nu tidligere fodboldspillere fik en organtransplantation, der reddede hans liv og forlængede karrieren med et par år.

Eric Abidal er en kæmpe idiot! Vi reddede hans liv...

Tidligere FC Barcelona-præsident Sandro Rosell

En transplantation, som FC Barcelona fortalte kunne lade sig gøre, da man havde fundet en hidtil ukendt fætter til Abidal som doner.

Selvom det er godt seks år siden, så er netop den organtransplantation i øjeblikket på forsiderne af flere spanske medier. Mediet El Confidencial bringer nemlig onsdag historien om, at den tidligere FC Barcelona-præsident Sandro Rosell angiveligt skulle have indrømmet, at han købte en illegal lever til netop Eric Abidal, da han sad som præsident for klubben tilbage i 2012.

Den historie afviser den spanske storklub, at der skulle være nogen som helst hold i.

- FC Barcelona afviser på det kraftigste, at der skulle være sket noget irregulært, skriver klubben sammen med den klinik, operationen skulle være foregået på, blandt andet i en pressemeddelelse.

Sandro... Abidal er imod os. Ham, vi købte en illegal lever, er imod os.

Ukendt person til tidligere FC Barcelona-præsident Sandro Rosell

Samtaler om illegal lever

Mediet El Confidencial bringer ellers onsdag et udskrift af en samtale mellem Sandro Rosell og en ukendt person, som de spanske myndigheder og politi også selv har haft fingrene i, fordi man efterforskede Sandro Rosell i en sag om hvidvaskning af penge.

Samtalerne skulle være foregået sidste år, og her skulle den tidligere FC Barcelona-pæsident altså have bekræftet, at han havde købt en illegal lever til Eric Abidal.

Den ukendte person, der ringer til Sandro Rosell, har på daværende tidspunkt angiveligt lige snakket med Rosells gode ven og nuværende FC Barcelona-præsident, Josep Bartomeu, om Eric Abidal, der har fortalt til den spanske sportsavis Sport, at han følte, Sandro Rosell pressede ham ud af klubben i slutningen af hans kontrakt.

Og det er her den illegale lever første gang bliver nævnt.

Syv dage senere ringer den ukendte mand så igen til den tidligere præsident Sandro Rosell.

Denne gang har den ukendte mand lige snakket med Eric Abidal selv om historien.

I slutningen af den samtale aftaler Sandro Rosell og den ukendte mand at mødes ugen efter.

Rosell afviser alle anklager

De samtaler fandt det spanske politi og efterretningsvæsen naturligvis spændende og besluttede sig derpå for at åbne en sag på baggrund af den illegale lever.

Den sag var for retten den 18. maj i år, hvor dommeren ikke fandt beviserne stærke nok til at fælde dom i sagen. 

Onsdag har Sandro Rosells advokater udsendt en meddelelse, hvor deres klient tager afstand fra alle anklager og informationer, El Confidential er kommet med.

- Vi har ingen viden om nogen af disse ting, stod der blandt andet i erklæringen fra Sandro Rosells advokater. 

Selvom Sandro Rosell og FC Barcelona indtil videre er sluppet fri i sagen om den illegale lever, så afsoner den tidligere præsident i øjeblikket en fængselsstraf for netop hvidvaskning af penge.

Eric Abidal blev i juni ansat som ny sportsdirektør i FC Barcelona og har ligeledes afvist, at han skulle have fået transplanteret en illegal lever.