Sveriges største stjerne hylder Åge Hareide

Emil Forsberg takker Åge Hareide for at have gjort ham til den spiller, han er i dag.

Sverige er for første gang siden 1994 klar til en kvartfinale ved en VM-slutrunde. Svenskerne bookede den historiske billet tirsdag med en sejr på 1-0 over Schweiz efter en scoring af holdets største stjerne, Emil Forsberg.

Og at Emil Forsberg har udviklet sig til en spiller, der kan afgøre 1/8-finaler ved VM og kampe i den tyske Bundesliga for sin klub Leipzig, har den danske landstræner Åge Hareide en stor ære i.

- Åge har betydet utroligt meget for mig, fortæller den svenske stjerne til den norske avis VG.

- Han troede på mig helt fra begyndelsen, da han overtog jobbet i Malmø. Vi har altid haft en fantastisk dialog med hinanden. Han er en helt fantastisk træner, det har man også set ved VM med Danmark. 

Åge Hareide og Emil Forsbergs forhold begyndte tilbage i 2014, da den nuværende danske landstræner fik jobbet som cheftræner i den sydsvenske klub. Og herfra begyndte karrieren for den 22-årige Forsberg at tage fart.

I duoens første sæson sammen vandt Malmø det svenske mesterskab og kvalificerede sig til gruppespillet i Champions League, mens Emil Forsberg med fjorten scoringer og fem oplæg til mål for alvor begyndte at trække overskrifter.

- Han har hjulpet mig med at blive en meget bedre fodboldspiller. Og det ser man i dag. Man kan godt sige, at han har været den bedste træner, jeg har haft. Jeg havde mange fantastiske trænere i Sverige, men Åge var en stor grund til, at det gik, som det gjorde i Malmø, fortæller Emil Forsberg. 

- Hareide er et fantastisk menneske

Efter en fantastisk sæson i Malmø under Åge Hareide, var 'Mini-Foppa', som Forsberg kaldes, klar til at tage turen videre til tysk fodbold. 

Her har han nu spillet for RB Leipzig i tre år og udviklet sig yderligere, så han nu er én af holdet absolut vigtigste spillere. Men selvom det kun blev til en enkelt sæson sammen i det sydsvenske, så har Åge Hareide gjort et enormt indtryk på kantspilleren.

- Det var en ære at arbejde sammen med ham. Han er en fantastisk træner, han er også et fantastisk menneske. Vi havde en fantastisk tid sammen, fortæller Emil Forsberg til norske VG.

Og glæden er gensidig fra den danske landstræner.

- Emil blev bedre og bedre, da jeg var i Malmø. Så blev han solgt for millioner til Leipzig. En fantastisk spiller, træningsvillig og talentfuld. Han ser vældig stærk ud nu, fortalte Åge Hareide inden Danmarks mødte Sverige i en venskabskamp før VM.

Lørdag skal Emil Forsberg så endnu engang vise de evner, Åge Hareide var med til at udvikle, når Sverige spiller deres første VM-kvartfinale i 24 år mod England.

Du kan se den kamp - og alle andre kampe fra VM - på TV 2 PLAY.