Kroatiens helt ærede afdød ven - FIFA advarer ham mod at gøre det igen

Danijel Subasic brød reglerne efter kampen mod Danmark, og for anden gang under VM er det kroatiske fodboldforbund blevet straffet økonomisk af FIFA.

Se Kroatiens VM-kvartfinale mod Rusland på TV 2 PLAY.

Det internationale fodboldforbund (FIFA) har givet det kroatiske fodboldforbund (HNS) og målmand Danijel Subasic en advarsel for brud på beklædningsreglerne.

Det skriver flere medier heriblandt Washington Post.

I minutterne efter at have sendt Danmark ud af VM søndag aften gik Subasic rundt i en T-shirt, der ærer hans afdøde barndomsven og tidligere holdkammerat Hrvoje Custic.

På T-shirten, som Subasic har spillet med under sin kamptrøje i nu 10 år, er der et billede af Custic, og over det står der 'Forever'. Billedet og teksten er ifølge FIFA et personligt budskab, som ikke accepteres.

Får også kæmpebøde

Det kroatiske forbund er dog ikke kun sluppet med en advarsel.

FIFA har tilmed givet kroaterne en bøde på 70.000 schweizerfranc - knap 450.000 kroner - for ligeledes at overtræde medie- og marketingsreglerne ved VM.

Årsagen er ifølge flere medier, at medlemmer af den kroatiske stab fremviste ikke godkendte drikkevarer i forbindelse med ottendedelsfinalen mod Danmark i Nizhny Novgorod.

Coca-Cola har i mange år haft de eksklusive rettigheder.

Det er ikke første gang, det kroatiske forbund straffes økonomisk under turneringen i Rusland. Efter gruppekampen mod Argentina modtog det en bøde på godt 80.000 kroner for tilskueruroligheder.

Se Kroatiens VM-kvartfinale mod Rusland på TV 2 PLAY.