Timberlake med hidtil uset tiltag før Englands største kamp i 28 år

16x9
Justin Timberlake under en NBA-playoffkamp mellem Houston Rockets og Golden State Warriors den 24. maj 2018. Foto: Ronald Martinez / Ritzau Scanpix

Det amerikanske popikon Justin Timberlake giver onsdag aften koncert i London og inviterer derfor til fodboldfest i O2 Arena.

Se Kroatien-England på TV 2 PLAY.

"Rock Your Body" eller VM-semifinale? Engelske fodboldfans med billet til Justin Timberlakes koncert i London onsdag aften kan nu opleve begge dele takket være Timberlake selv.

Den amerikanske hitmager har brugt det sociale medie Twitter til at meddele, at han efter aftale med cheferne for O2 Arena vil vise kampen mellem England og Kroatien på sin storskærm inden koncerten.

Dørene vil åbne kl. 18.30 lokal tid, hvilket vil sige en halv time før kampstart.

- Vi havde et vildt show mandag, vildt, og vi har endnu et på onsdag. Der sker også en anden vigtig ting på onsdag, så her er, hvad vi gør, siger Justin Timberlake indledningsvis i videoen.

- Jeg har talt med O2, og for første gang nogensinde vil dørene åbne kl. 18.30, og vi vil vise England-Kroatien-kampen på min kæmpe storskærm, så kom og vi vil se den sammen.

- Jeg mener, jeg vil se den, I vil se den, vi vil alle sammen se den. Vi vil se den sammen, og ved du hvad? It's coming home (fodbolden kommer hjem, red.).

Justin Timberlake refererer til den engelske EM-sang fra 1996, hvor England afholdt EM i fodbold. Sangen har fået medvind hos de engelske fodboldfans i takt med de gode engelske resultater ved det igangværende VM i Rusland.

Amerikaneren brugte gentagne gange sangen mandag aften, da han gav sin første koncert i arenaen i London, skriver music-news.com.

Stort fokus på semifinalen

Det er første gang siden den 4. juli 1990, at England står i en VM-semifinale. Kampen er derfor selvsagt vigtig for englænderne, hvilket ses tydeligt på samme medie, som Timberlake brugte til at annoncere sit overraskende initiativ.

Den tidligere engelske landsholdsspiller Michael Owen var tidligt oppe onsdag morgen. Han kunne simpelt hen ikke sove længere.

- Kan ikke sove. I dag er dagen, skriver han på Twitter.

Andre bruger det sociale medie til at fortælle, hvilke ting der ikke eksisterede, sidst England var blandt de sidste fire ved VM.

Til ovenstående tweet svarer flere 'Kroatien'. Den Europæiske Union (EU) anerkendte Kroatiens selvstændighed den 15. januar 1992.

Brugere på Twitter gør også opmærksom på, at 16 af de 23 spillere i den nuværende engelske VM-trup ikke var født, dengang England tabte til Vesttyskland.

Se Englands første VM-semifinale i 28 år på TV 2 PLAY. Det er kampstart kl. 20.00 dansk tid.