Ekspert giver VM-dommer ret: - Der er faktisk ikke offside

Dommerne kom i fokus i VM-finalen mellem Frankrig og Kroatien, da han ikke fløjtede for offside ved kampens første mål.

Jublen brød tidligt ud blandt de franske fans på Luzhniki Arena i Moskva og blandt det franske folk i hjemlandet, da de blåblusede bragte sig foran med 1-0 efter 18 minutter af VM-finalen mod Kroatien.

Og selvom der efterfølgende var tvivl om, hvorvidt franske Paul Pogba befandt sig i en offsideposition ved målet, så mener den tidligere topdommer Kenn Hansen, at kampens dommer, Nestor Pitana, tog den helt rigtige beslutning ved ikke at fløjte for offside.

- Det punkt, der er tættest på målet, det er faktisk en forsvarers fod, så der er faktisk ikke offside her, siger Kenn Hansen.

Derfor var det helt ifølge reglerne, at Nestor Pitana ikke fløjtede for andet end mål i situationen.

Men i situationen, hvor Frankrig fik det frispark, der førte til målet, mener Kenn Hansen, at Nestor Pitana også skulle have holdt sin fløjte tavs.

- Jeg synes, at det er forkert det frispark for at sige det ligeud. Er der en kontakt, er den minimal. Jeg tror, at hvis man ser det fra en bestemt vinkel, er der minimal berøring, men det får ikke en voksen mand til at falde, som Griezmann gør her. Jeg tror, at han går efter et frispark, og han får det. De ved jo, at de frispark lige uden for feltet kan være kampafgørende, siger Kenn Hansen.

Dommeren i fokus igen

Nestor Pitana kom i fokus kort før første halvlegs afslutning, da han dømte et straffespark til Frankrig.

Ved stillingen 1-1 havde Ivan Perisic hånd på bolden i eget felt. Det så Pitana ikke, men efter at have set situationen igennem på videosystemet VAR dømte han straffespark til Frankrig.

Her scorede Antoine Griezmann sikkert til 2-1.

VAR har tidligere været brugt

VAR – video assistant referee – har flere gange været benyttet under slutrunden, hvor især danske fans vil huske først kampen mod Peru og derefter kampen mod Australien.

I Danmarks kamp mod Peru blev en Yussuf Poulsen-tackling vurderet til at give straffespark efter benyttelse af VAR, mens selvsamme Yussuf Poulsen i opgøret mod Australien blev dømt for at have hånd på bolden i eget felt - ligeledes efter brug af VAR.