Japansk stjerne bliver landstræner, men spiller videre for sit klubhold

16x9
Keisuke Honda spillede denne sommer med ved VM i Rusland. Foto: Jorge Silva / Ritzau Scanpix

Keisuke Honda skal både spille fodbold i Australiens bedste række og træne Cambodjas landshold.

Han får travlt, Keisuke Honda.

Ugen efter at have skrevet en spillerkontrakt med den australske A-League-klub Melbourne Victory er japaneren blevet ansat som landstræner i Cambodja.

Den 32-årige Honda skal dermed både være spiller og træner i denne sæson. Landstrænerkontrakten gælder endda yderligere et år.

- Jeg vil gerne hjælpe Cambodjas landshold med at få en klart udtryk i spillet, og så vil jeg være med til at vise holdet frem for hele verden, har Keisuke Honda sagt på et pressemøde ifølge The Guardian.

Det engelske medie tilføjer, at Hondas landstrænerkontrakt er ulønnet. Han skal ’kun’ arbejde som landstræner, når det internationale fodboldforbund FIFA blokerer klubbernes kampkalender med landsholdsperioder.

Hans klub forsikrer, at landstrænerjobbet ikke kommer til at gå ud over kampene i Australien.

Som spiller har Honda været forbi fine adresser hos i store klubber som CSKA Moskva og AC Milan. Honda har også haft en langvarig landsholdskariere, der endte med 98 kampe og 37 scoringer.

Den japanske stjerne har været med til tre VM-slutrunder: Sydafrika 2010, Brasilien 2014 og Rusland 2018. I 2010 var med til at sende Danmark ud af VM i Sydafrika, da han scorede til 1-0 i den sidste gruppekamp, som Japan vandt 3-1.