Ny Chelsea-manager er begejstret for rivalen til 'AC'

16x9
Med ankomsten af Maurizio Sarri ligner David Luiz igen en mand med en fremtid på Stamford Bridge Foto: Carl Recine / Ritzau Scanpix

Den nye Chelsea-manager Maurizio Sarri lægger ikke skjul på sin begejstring for David Luiz. Det kan være dårligt nyt for danske Andreas Christensen.

Der blæser nye vinde over Stamford Bridge.

Ankomsten af den nye manager Maurizio Sarri har umiddelbart givet masser af medvind til den ellers kuldsejlede David Luiz. Det kan i sidste ende betyde modvind til den danske landsholdsspiller Andreas Christensen.

For den italienske manager lægger ikke skjul på, at han er ovenud begejstret for brasilianeren, der i sidste sæson under Antonio Conte var røget helt ud i kulden.

- David har en stor fremtid her. Han vil være meget brugbar for os, og ikke kun på banen. Han er også vigtig i omklædningsrummet, lyder det fra Sarri til den engelske avis The Guardian.

- Jeg nyder hans attitude meget, når jeg arbejder med ham. Han er også en rigtig god spiller og en god forsvarer. David er også rigtig god til at bygge spillet op fra vores forsvar.

I store dele af sidste sæson var det især Andreas Christensen, der lukrerede på, at brasilianeren var ude i kulden i Contes tremands-forsvar. Nu er Sarri kommet til, og dermed er det slut med tre centrale forsvarsspillere. I stedet spiller Chelsea nu med en klassisk firemands forsvar.

I lørdagens 3-0 gevinst over Huddersfield betød det, at David Luiz var flankeret af tyske Antonio Rüdiger. 

Der har dog været spekulationer om, hvorvidt den nu 31-årige brasilianer kan levere varen i Sarris system. Fordi holdningen er, at David Luiz altid har været bedst i et tremands-forsvar.

- Jeg er uenig i, at han kun kan spille som en af tre centrale forsvarere. Hvis du er en god forsvarer, så kan du spille på en defensiv linje med tre spillere og med fire. Jeg ved ikke, hvad der er sket i fortiden, men nu har han en god mulighed. Vi skal bare fortsætte med ham, som vi gør nu, lyder det fra Maurizio Sarri, der kom til Chelsea fra Napoli før denne sæson.

Andreas Christensen sad lørdag på bænken i hele kampen mod Huddersfield. Holder Sarris begejstring for David Luiz, så kan det blive en lang sæson for den unge dansker på Stamford Bridge.