Dansk talent solgt til Juventus

16x9
Nikolai Baden Frederiksen skifter til Juventus. Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland har solgt den 18-årige Nikolai Baden Frederiksen til den italienske storklub Juventus.

Nikolai Baden Frederiksen skifter Farum og FC Nordsjælland ud med Torino og Juventus, hvor han har skrevet under på en fireårig aftale.

Det meddeler FCN på sin hjemmeside.

Ifølge klubben slutter det 18-årige talent sig i første omgang til Juventus' U23-hold.

FCN har måttet gå en smule på kompromis med sine principper i forbindelse med salget af den unge spiller, der nåede 11 Superligakampe.

- Det er ikke en del af vores strategi og planlægning at lade vores egne talenter flyve fra reden, før de har prøvet kræfter med og etableret sig i Superligaen og dermed udviklet sig tættere på deres fulde potentiale. Og derfor har vi flere gange før stået fast på det, uanset hvilke økonomiske muligheder og interesser der har været på bordet og trukket den anden vej, siger FCN's direktør, Søren Kristensen, til klubbens hjemmeside.

- Men vi vil heller ikke stå i vejen for en hel unik mulighed for en ung mand, der har været igennem vores akademi, til at få opfyldt en drøm. Juventus er en once in a lifetime-mulighed og en drøm for alle fodboldspillere. Juventus har ageret meget professionelt i hele dette forløb. Samtidig ved vi, at de har fulgt Nikolai gennem længere tid og ved, hvad de vil have og får. Og derfor er vi endt med at takke ja til det, vi anser som et fornuftigt tilbud i dette tilfælde.

Nikolai Baden Frederiksen kom til FCN fra fynske Næsby i 2015.

Han ville gerne være blevet i Farum-klubben, men har set sig nødsaget til at gribe en unik chance.

- Den mulighed, jeg nu har fået i Juventus, er så stor for mig og min karriere, at jeg føler, det er en mulighed, jeg er nødt til at gribe. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de trænere og klubfolk i FCN, som har gjort så meget for mig, siden jeg kom til Nordsjælland, siger Nikolai Baden Frederiksen.

For 10 dage siden mistede FCN et andet af klubbens stortalenter, den 22-årige anfører Mathias Jensen, der blev solgt til spanske Celta Vigo.