Cornelius er taget som gidsel i italiensk klub, fortæller agenten

16x9
Andreas Cornelius har netop taget hul på sin anden sæson i den italienske klub Atalanta. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Forventningerne var store, da Andreas Cornelius sidste sommer skiftede til Atalanta - men ét år senere er de på ingen måde blevet indfriet.

Andreas Cornelius har langt fra fået det ophold i den italienske klub Atalanta, som han havde håbet på, da han for et år siden skrev under på en fireårig aftale. 

Siden skiftet fra FC København har det været småt med spilletid, og målene har været få. Derfor havde den 25-årige landsholdsangriber håbet på et skifte i sommerpausen, efter han fik spilletid i tre af Danmarks fire VM-kampe.

Det er synd og ærgerligt, at Cornelius tages som gidsel

Per Steffensen, agent for Andreas Cornelius

Men da en unavngiven klub fra Serie A tre dage før det italienske transfervindue lukkede i afgav et bud på Cornelius, blev danskerens lejr både skuffede og overraskede, skriver hans agent, Per Steffensen, i et opslag på Facebook

- Atalanta ville have (hold nu fast) 150 procent mere, end de havde betalt FCK året før! Den anden klub ville betale 100 procent mere, end Atalanta havde givet hos København. En fantastisk aftale for alle - og stadig en meget stor og flot pris for Atalanta. Mente vi. 

- Men nej, Atalanta stod fast på en endnu højere pris på deres danske angriber, der lige nu er tredjevalg som midterangriber til startopstillingen. Det er synd og ærgerligt, at Cornelius tages som gidsel i en sag som denne, men det er ikke sjældent set, at klubledelser er kyniske, når en spiller kan handles, skriver Per Steffensen. 

I forbindelse med skiftet fra FCK til Atalanta skrev flere danske medier om en pris på cirka 30 millioner kroner. Hvis det holder stik, så skulle Atalanta altså have afvist et bud på cirka 60 millioner kroner med ønsket om at sælge Cornelius for 75 millioner kroner.

Agenten skriver desuden, at der har været interesse for Cornelius fra klubber i både Italien, Spanien, England, Holland og Belgien, og da det hollandske, belgiske og spanske transfervindue fortsat er åbent, kan et salg teoretisk set fortsat blive en realitet. 

Forvirrende og ubehagelige fornemmelser fra start

Da Andreas Cornelius' aftale med den italienske klub blev officiel i maj sidste år, sagde den danske angriber, at han havde fundet det rigtige match, og at klubben havde en plan med ham. 

Men da angriberen ankom til klubben, gik der ikke lang tid, før de høje forventninger blev erstattet af en foruroligende stemning. 

- Ret hurtigt i opstartsfasen fik vi dog et ildevarslende indtryk af, at træner Gasperini (Gian Piero, red.) måske alligevel ikke var helt så vild med Andreas Cornelius som spillertype, som efterretningerne ellers var gået på.

- Det var forvirrende, og ret hurtigt fik vi den ubehagelige fornemmelse af, at ledelse og træner måske ikke havde været helt enige i valget af den høje, danske bomber, skriver Per Steffensen i opslaget, hvor han i detaljer fortæller om Cornelius' svære år. 

Andreas Cornelius fik i sin første sæson spilletid i 31 kampe, hvor langt de fleste tilfælde dog var i rollen som indskifter. Danskeren scorede på tværs af alle turneringer seks mål. 

Atalanta spillede mandag klubbens første kamp i Serie A i denne sæson, hvor det blev til en sejr på 4-0 over oprykkerne fra Frosinone. Andreas Cornelius så hele kampen fra bænken. 

På torsdag kan danskeren måske se frem til spilletid, når den italienske klub gæster FC København og Parken i kvalifikationen til Europa League. 

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at kontakte Per Steffensen for uddybende kommentarer.