Alternativt landshold er lettet - udsyn til flyet blokeret med brandbiler

Dansk Boldspil-Union (DBU) har bekræftet, at Danmark stiller med et alternativt landshold i kampen mod Slovakiet. Spillerne er lettet fra Roskilde.

Der er kommet luft under vingerne på et fly fyldt med spillere, der pludselig er steget højt i fodboldhierarkiet.

Tirsdag eftermiddag lettede det alternative danske fodboldlandshold fra Roskilde Lufthavn med dele af DBU's sportslige ledelse til venskabskampen på udebane mod Slovakiet.

Inden flyets afgang var der udsyn til det yderste af flyet, efter at der i første omgang var parkeret en enkelt brandbil for at blokere for udsynet. Efter 20 minutters tid blev der så parkeret endnu en brandbil, så hele udsynet til flyet var spærret, så ingen kunne se, hvem der gik ombord på flyet.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har bekræftet, at Danmark stiller med et alternativt landshold i kampen mod Slovakiet. De letter snart fra Roskilde. Video: TV 2 SPORT

Det er dog blevet bekræftet af DBU, at John Faxe Jensen bliver ansvarlig landstræner for det alternative landshold. Ligeledes har Skovshoved-spilleren Daniel Holm lagt en video op på sin Instagram-profil, hvor han er på vej ind i flyet mod Slovakiet.

Daniel Holm på vej ind i landsholdets fly.
Daniel Holm på vej ind i landsholdets fly. Foto: Instagram/Daniel Holm

Ligeledes lykkedes det for Ritzau Scanpixs fotograf at fange et glimt af enkelte spillere på vej mod flyet.

DBU bekræfter landskamp med alternativt landshold

Mens det fortsat er uvist, hvem alle 23 spillere bliver til landskampen mod Slovakiet, har Dansk Boldspil-Unions formand, Jesper Møller, bekræftet over for TV 2 SPORT, at landskampen bliver gennemført med et alternativt landshold af frygt for repressalier fra det europæiske fodboldforbund UEFA.

- UEFA har givet os en betinget dom for et år siden i forbindelse med kvindelandsholdet, så vi er nødt til at finde nogle spillere, der vil stille op, så vi kan gennemføre kampene, fordi ellers så risikerer vi, at UEFA kommer med den store kølle, og så får vi for alvor ballade og krise, siger Jesper Møller.

John Faxe Jensen boarder flyet i Roskilde lufthavn, tirsdag den 4. september 2018, for at rejse til Slovakiet.
John Faxe Jensen boarder flyet i Roskilde lufthavn, tirsdag den 4. september 2018, for at rejse til Slovakiet. Foto: Claus Bech Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

DBU har efter koordineret indsats med UEFA søgt efter at stille det stærkest mulige landshold efter omstændighederne, hvor flere spillere har meldt sig interesseret i landskampen.

- Alene i morges modtog vi 200 henvendelser fra folk i Danmarksserien, som gerne ville spille. På det tidspunkt var vi i land med spillere fra 1. og 2. divison, siger DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer.

Landsholdskonfliktens forløb
2018
1. august
Landsholdsaftalen udløber
Den hidtidige aftale mellem herrelandsholdet og DBU udløber. Parterne er stadig ikke nået til enighed om en ny aftale, selvom de har forhandlet siden nytår.
20. august
Spillerforeningen melder ud
Efter en periode med træge forhandlinger meddelte Spillerforeningen 20. august, at man ønskede at få en ny aftale på plads hurtigst muligt, så der ville være en afklaring før testkampen mod Slovakiet 5. september.
27. august
DBU's seks lokalforeninger skriver brev
DBU's seks lokalforeninger skrev et brev til de danske landsholdsspillere, hvori de opfordrede spillerne til at tænke på helheden i dansk fodbold og ikke kun egen vinding.
- Mød nu hinanden og lad os sammen gøre lagkagen større og ikke mindre, lød det i brevet.
27. august
Spillerne vil forlænge den gamle aftale
 
- De ønsker at forlænge den gamle overenskomst med DBU midlertidigt
- De tror ikke på, at de kan nå til enighed med DBU omkring spillernes rettigheder i forhold til deres personlige sponsorer
 
Thomas Delaney sagde følgende til TV 2 SPORT:
- Vi har tilbudt at forlænge den gamle aftale, så den gælder, mens vi forhandler. Men det vil DBU desværre ikke.
28. august
DBU udskyder frist for aftale
På grund af de forestående landskampene den 5. september og 9. september satte DBU en deadline for en ny aftale til fredag den 31. august kl. 23.59.
1. september
DBU indstiller forhandlinger og kommer med ultimatum
Da parterne ikke nåede til enighed inden fristen den 31. august kl. 23.59, indstillede DBU forhandlingerne.
I stedet tilbød DBU, at spillerne kan spille landskampene mod Slovakiet og Wales under delaftale. Samtidig gav DBU spillerne indtil søndag den 2. september klokken 18 til at melde ud, hvorvidt de havde tænkt sig at møde op i landsholdslejren mandag den 3. september.
1. september kl. 17.30
Spillerne afviser DBU's tilbud
Spillerne nægter at spille landskamp uden ny aftale. 
William Kvist afviser DBU's ultimatum på vegne af Spillerforeningen.
- Vi er et kollektiv. Det er sådan, det har fungeret i 25 år. De har tilbudt et honorar for nogle kampe. Det er slet ikke det, vi er interesserede i. Vi er interesserede i at forblive et kollektiv. Vi er et hold, som kæmper for hinanden, og det er det, vi ønsker, siger William Kvist. 
Med en kollektiv aftale mener Kvist, at landsholdet skal indgå i en fælles aftale for alle spillere, hvor DBU's nuværende tilbud egentlig er et tilbud til hver enkelt spiller, som de kan vælge at takke ja eller nej til.
2. september kl. 17.00
Spillerne tilbyder igen at forlænge aftale
Til TV 2 SPORT fortæller Thomas Delaney på vegne af Spillerforeningen, at de tilbyder DBU en forlængelse af den gamle landsholdsaftale, så den løber frem til den 1. oktober.
- Vi tilbyder nu at køre videre på den aftale, vi har haft de sidste fire år, som vi er meget tilfredse med, og som har virket. Lad den køre en måned til og giv os lidt tid. Vi vil rigtig gerne spille de her kampe, og hvis vi kører videre på den gamle aftale, som har fungeret, så giver det god tid til at forhandle videre, siger Delaney.
2. september kl. 18.00
DBU's deadline for ultimatum er overskredet
2. september kl. 18:45
DBU afviser spillernes tilbud - betragter det som afbud
Det oplyser DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau.
- Derfor må vi betragte det som et afbud, og at spillerne ikke ønsker at stille op til de to kampe, der kommer i næste uge.
3. september
DBU kontakter danske klubber
I forsøget på at skrabe et landshold sammen har DBU kontaktet først Superligaklubberne og siden klubberne i 1. Division og 2. Division. 
Landsholdsspillerne, der planlægger at mødes i København mandag aften, opfordrer landets spillere til at sige nej tak til landsholdet.
3. september omkring middag
DBU udtrykker bekymring
DBU har efter alt at dømme problemer med samle spillere nok sammen fra Superligaen og har derfor sendt en mail til klubberne i 1. og 2. Division, hvori der blandt andet står:
- Bekymringen er derfor, om vi overhovedet når i mål, hvorfor vi ser os nødsaget til nu at kontakte jer som ansvarlige i 1. og 2. Division og bede om samme støtte.
Mandag den 3. september
Hareide skal ikke stå i spidsen for holdet de næste kampe - DBU skal finde ny træner
Ikke nok med at Dansk Boldspil Union (DBU) skal sammensætte et helt nyt landshold til denne uges landskampe – fodboldunionen skal også finde en ny landstræner.
Åge Hareide kommer nemlig ikke til at stå på sidelinjen, når Danmark møder Slovakiet.
Tirsdag den 4. september
Futsal- og divisions-spillere melder sig klar
Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har flere spillere fra det danske futsal-landshold og spillere fra 2.division meldt sig klar til kampen mod Slovakiet. 
Der er tale om over halvdelen af den seneste trup fra futsal-landsholdet. Derudover gælder det også fem spillere fra 2.divisionsklubben TPI -Tarup Paarup og Christian Offenberg og Morten Bank, der begge spiller i Avarta. 
Tirsdag den 4. september kl. 13.00
De første spillere på nødlandsholdet bliver offentliggjort
To spillere fra 2. Divisions-klubben Avarta er udtaget til landskampen mod Slovakiet. Den ene er Christian Offenberg. Ifølge TV 2/FYN har fem spillere fra 2. Divisionsklubben TPI - Tarup Paarup IF også takket ja til at spille.
Tirsdag den 4. september kl. 14.00
John 'Faxe' Jensen præsenteres som landstræner
Det bliver den tidligere europamester fra 1992, John 'Faxe' Jensen, der skal stå i spidsen for landsholdet i morgendagens fodboldlandskamp i Slovakiet.
Det bekræfter DBU over for TV 2.
Tirsdag den 4. september kl. 15.00
DBU bekræfter, at Danmark spiller mod Slovakiet med alternativt landshold
Danmark kommer til at spille mod Slovakiet i onsdag aften samt EM-kvalifikationskampen mod Wales på søndag.
Det bekræfter Dansk Boldspil-Union (DBU), der har udtaget et alternativt landshold til landskampene.
5. september
Vikarlandsholdet taber 0-3 til Slovakiet
Danmarks midlertidige landstræner John 'Faxe' Jensen og vikarlandsholdet tabte 0-3 ude mod Slovakiet i venskabskampen onsdag den 5. september.
6. september
DBU og Spillerforeningen indgår midlertidig aftale
Efter lang tids tovtrækkeri mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, hvor ingen af parterne var villige til at give sig i forhandlingerne, er parterne nu nået til enighed om en midlertidig aftale.
 
9. september
Danmark slår Wales i Aarhus
Danmarks 'rigtige' landshold tager hul på Nations League med en 2-0-sejr over Wales. Christian Eriksen bliver dobbelt målscorer og bringer sig dermed op på 25 mål i alt for A-landsholdet.

Danmark møder Slovakiet onsdag aften klokken 20.45.