Højbjerg gik fra skurk til helt på seks dage: - Jeg gik over stregen

Pierre-Emile Højbjerg måtte for nylig indkassere sit første røde kort i karrieren. Under en uge senere blev han klappet ad banen som matchvinder.

Når man har dummet sig, kræver det ofte en undskyldning af de store for at komme tilbage i varmen. 

Det kan den danske Southampton-spiller Pierre-Emile Højbjerg skrive under på, efter han i slutningen af august filmede sig til et rødt kort i sæsonens tredje kamp mod Leicester. 

Jeg gik over stregen, og så er det jo bare en dum måde at blive vist ud på

Pierre-Emile Højbjerg

Allerede seks dage senere havde den 23-dansker en undskyldning klar, da han scorede sit første Premier League-mål. 

- Ting kan gå op og ned, og når det går så hurtigt, så bliver det også meget følelsesladet, fordi det er en større ting. Den ene dag går man fra banen med et bøjet hoved, mens man ugen efter bliver klappet ud, siger Pierre-Emile Højbjerg til TV 2 SPORT. 

Danskeren spillede i sidste sæson sig ind i Southamptons startopstilling, efter han i længere tid havde kæmpet med at finde formen og i perioder var langt fra at få spilletid. 

Også i denne sæson har Pierre-Emile Højbjerg været fast mand, så det var ikke noget stolt øjeblik, da han mod Leicester fik sit andet gule kort i kampen. 

Pierre Emile-Højbjerg fik sit første røde kort i karrieren mod Leicester.
Pierre Emile-Højbjerg fik sit første røde kort i karrieren mod Leicester. Foto: Peter Cziborra / Ritzau Scanpix

- Det var første gang i min karriere, jeg blev udvist. Jeg troede faktisk aldrig, det ville ske, fordi jeg skal være - og jeg er også - en type, som skal være klar over, jeg har et ansvar, og jeg skal vide, hvor grænsen ligger. 

- Jeg gik over stregen, og så er det jo bare en dum måde at blive vist ud på. Jeg har fået de hug, jeg skulle, og det er, som det er. Dem har jeg taget, og det har givet mig lidt hår på brystet, siger Pierre-Emile Højbjerg. 

Den tidligere FC Bayern München-spiller afsonede sin karantæne i Liga Cup-kampen mod Brighton, hvorefter han var tilbage i startopstillingen i den følgende kamp mod Crystal Palace. 

Scorede sit første Premier League-mål

Danskeren kunne først se sin holdkammerat Danny Ings bringe Southampton foran, inden Pierre-Emile Højbjerg i dommerens tillægstid kunne lukke kampen.

- Det var meget rart, at jeg seks dage efter udvisningen kunne få chancen fra start og sparke en enkelt ind. Det giver endnu mere blod på tanden, og det giver endnu mere lyst, siger Pierre-Emile Højbjerg. 

Pierre-Emile Højbjerg scorede sit første mål i Premier League i kampen mod Crystal Palace.
Pierre-Emile Højbjerg scorede sit første mål i Premier League i kampen mod Crystal Palace. Foto: Peter Nicholls / Ritzau Scanpix

Højbjerg er netop gået i gang med sin tredje sæson i Premier League, og selvom udvisningen ikke var danskerens største bedrift i England, så har han alligevel taget noget med videre. 

- Det var en lille streg i regningen. Men jeg tror, man lærer af det, og det er det, det handler om i sidste ende. Det handler om at lære og om at blive ved med at udvikle sig og få erfaring. 

Og én erfaring har den karismatiske dansker i hvert fald gjort sig.

- Jeg må lære at hoppe lidt bedre næste gang, siger danskeren med efterfølgende smil.