Én af Europas bedste har fjernet landsholdsspillere på sociale medier

16x9
Ada Hegerberg med Champions League-trofæet efter Lyons finalesejr over Wolfsburg i maj 2018. Foto: Gleb Garanich / Ritzau Scanpix

Flere norske landsholdsspillere er ikke længere venner med Ada Hegerberg på Facebook. De er blevet fjernet efter kvalifikationen til VM.

Den norske Lyon-stjerne og Europas bedste kvindelige fodboldspiller i 2016, Ada Hegerberg, har ryddet op i sin venneliste på Facebook og også blandt sine følgere på Instagram.

TV 2 Norge skriver, at den tidligere landsholdsspiller har fjernet og blokeret sine forhenværende landsholdsveninder, efter at Norge kvalificerede sig til VM for præcis en uge siden.

Ada Hegerberg

  • Fulde navn: Ada Martine Stolsmo Hegerberg
  • Født: 10. juli 1995 i Sunndalsøra (23 år)
  • Klub: Olympique Lyonnais (Lyon)
  • Tidligere klubber: Sunndal, Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam
  • Landskampe/mål: 65/38
  • Hegerberg spillede fast, da Norge vandt EM-sølv i 2013, og hun var også med ved VM i 2015 og EM i 2017

Det inkluderer landsholdsanfører Maren Mjelde og Hegerbergs barndomsveninde Guro Reiten.

- Jeg er jo lidt chokeret over, at hun vælger at gøre det, men jeg vælger at tro, at det er på grund af landsholdet og ikke mig som person. Det håber jeg i hvert fald, siger Guro Reiten til TV 2 Norge.

Ada Hegerberg ønskede ikke at udtale sig om sine handlinger på de sociale medier, da TV 2 Norge spurgte ind til dem på tirsdagens pressekonference forud for Lyons Champions League-kamp mod Avaldsnes onsdag.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Nu er jeg i Norge for at spille Champions League med min klub, sagde Ada Hegerberg.

Afviser comeback til landsholdet

23-årige Hegerberg droppede nationalmandskabet efter EM i Holland i fjor, hvor de norske fodboldkvinder tabte samtlige tre gruppekampe - heriblandt til Danmark.

Årsagen til hendes exit skyldtes dog ikke kun de skuffende resultater, men også at hun var utilfreds med en række ting på landsholdet og derfor ikke længere havde motivation til at fortsætte.

Det har kvalifikationen til VM i 2019 ikke ændret på.

- Min afgørelse var ikke baseret på, om landsholdet fremover ville vinde kampe eller ej. Intet har ændret ved den beslutning, jeg har taget, sagde Ada Hegerberg til norske Aftenposten dagen efter Norges VM-kvalifikation.

- Jeg vil benytte lejligheden til at ønske landsholdet held og lykke til VM, lød det videre fra angriberen.

Ada Hegerberg debuterede på landsholdet i 2011 som 16-årig. Hun har vundet Champions League med Lyon de seneste tre sæsoner.

I år var hun i spil til prisen som Europas bedste spiller, men den hæder løb danske Pernille Harder med. Hegerberg kan dog tage revanche den 24. september, da hun er nomineret til årets spiller i verden af det internationale fodboldforbund, FIFA.