Fem danske scoringer i Champions League - Harder blev matchvinder

16x9
Pernille Harder scorede i sidste sæsons Champions League-finale. I denne sæson scorede hun i første runde. Foto: Sergei Supinsky / Ritzau Scanpix

Fem danskere kom på måltavlen i onsdagens Champions League-kampe. Signe Bruun scorede i sin europæiske debut for Paris Saint-Germain.

En række af Danmarks bedste kvindelige fodboldspillere viste sig godt frem i den første Champions League-runde, heriblandt landsholdsanfører Pernille Harder. 

Hun blev matchvinder for Wolfsburg, men aftenens mest bemærkelsesværdige danske scoring blev dog scoret af en anden angriber. Signe Bruun, der fik Champions League-debut for den franske storklub Paris Saint-Germain, scorede allerede efter fire minutter af kampen mod St. Pölten.

Senere i første halvleg kom de franske favoritter foran med 2-0, og med 20 minutter igen forlod Bruun banen. Efter slutfløjtet kunne danskeren fejre en sejr på 4-1 med sine nye holdkammerater.

Signe Bruuns skiftede fra Fortuna Hjørring til PSG for mindre end to uger siden. Onsdag var hendes tidligere klub også i aktion. Det danske mesterhold var på besøg hos italienske Fiorentina, der sendte nordjyderne ud af Champions League i sidste sæson. Umiddelbart ser danskerne ud til at få det svært igen i år, da Fiorentina vandt 2-0 på hjemmebane.

Bedre gik det for de danske vicemestre fra Brøndby, der også spillede i Italien, hvor Champions League-debutanterne fra Juventus tog imod de blågule. De italienske mestre, der har en hel del landsholdsspillere i truppen, kom foran med 1-0 kort før pausen. I anden halvleg udlignede Nicoline Sørensen med en halv time tilbage af opgøret. 12 minutter senere lagde hun op til Mille Gejls scoring til 2-1, der desværre for Brøndby kun blev kampens næstsidste mål. Juventus udlignede til 2-2 kort før tid.

Andre danskere i aktion

Europas bedste fodboldspiller, Pernille Harder, scorede til 1-0 for Wolfsburg, der mødte Thor Akureyri på udebane. Det blev kampens eneste mål.

Johanna Rasmussen scorede for Linköpings, inden hun blev skiftet ud efter 86 minutter. Maja Kildemoes spillede hele kampen og fik et gult kort i udesejren på 6-1 over Zhytlobud. Janni Arnth var ikke med på grund af en hovedskade.

Sanne Troelsgaard og Simone Boye spillede hele kampen, da FC Rosengård vandt 1-0 på udebane over Ryazan.

Line Røddik spillede de første 71 minutter for Ajax Amsterdam, der tog imod Sparta Prag. Kampen endte 2-0 til Ajax.

Line Johansen stod hele kampen for Avaldsnes, der tabte 2-0 på hjemmebane til Lyon, der har vundet Champions League de seneste tre sæsoner.

I modsætning til herrernes Champions League spilles kvinderne efter det gamle cupsystem. To hold mødes ude og hjemme, hvorefter den samlede vinder går videre til næste runde.

Returkampene spilles i den 26. og 27. september.