Kommentator: Bendtner overgår en af Norges mest kontroversielle stjerner

Ifølge Birger Løfaldli, fodboldkommentator hos Adresseavisen, er Bendtner blevet mere populær end en af Norges største sportsstjerner.

Den norske topklub Rosenborg BK vil strække sig langt for at beholde Nicklas Bendtner trods danskerens voldssag her i Danmark.

Bendtner har nemlig etableret sig som en stjerne i Norge - i en sådan grad, at han er mere populær end selv langrendsløberen Petter Northug.

Det vurderer den norske fodboldkommentator Birger Løfaldli fra Adresseavisen. 

- Det er jo sådan, at vi her i Trondheim har den største idrætsstjerne i landet på ski, Petter Northug. Han har været den største kendis, uanset genre, i Norge, og han bor nogle kilometer herfra.

- Men det sidste år er han blevet overgået af Nicklas Bendtner som den største idrætsstjerne i Trondheim. Bendtner slår Northug, så det siger vel alt. Og Northug er jo en af de største og mest kontroversielle idrætsstjerner, vi har haft her i landet. Så Bendtner er den største stjerne i Eliteserien og den største stjerne her i Trondheim, der er en traditionsrig idrætsby, fortæller Birger Løfaldli. 

Nicklas Bendtners stjernestatus kan blive det, der skal give ham en ekstra chance på trods af anklagerne om vold, hvor Bendtners kæreste, Philine Roepstorff, mandag skrev på Instagram, at Bendtner handlede i selvforsvar mod en aggressiv chauffør, mens den udlægning af hændelsesforløbet er blevet afvist af såvel taxachaufføren som hans arbejdsgiver, Dantaxi.

Selvom sagen ikke er af gjort endnu, vil Rosenborg gøre meget for at holde fast på klubbens største profil, lige meget hvordan retssagen i Danmark ender, vurderer fodboldkommentatoren. 

- Jeg tror, de er optaget af, at Bendtners ophold får en fin udgang. Hvis de havde fyret ham nu, var det endt med at blive en tabersag på alle måder, og Bendtner ville ikke være kommet godt ud af det.

- Jeg tror, at Rosenborg vil gøre, hvad de kan for at give ham en ny chance, så det kan blive en positiv udgang med at komme tilbage på holdet og forhåbentligt score mål, siger Birger Løfaldli.

Har undskyldt overfor klubben

I weekenden blev Bendtner anmeldt for vold mod en taxachauffør i København, og tirsdag tog angriberen del i et pressemøde på Rosenborgs anlæg, hvor han undskyldte over klubben og dens fans. 

- Over for klubben beklager jeg af hele mit hjerte, at vi står her i dag. Rosenborg har været mere end en god klub for mig. Den har føltes som et nyt hjem og en ny familie, da jeg mere end nogensinde behøvede luftforandring og en ny start.

- Heroppe har jeg haft nemmere ved at kunne være den person, jeg ønsker at være, sagde Bendtner i en indledende tale, som du kan se i sin fulde længde her. 

Ifølge Nicklas Bendtners forsvarer nægter den danske angriber sig skyldig i anklagerne, hvor han ifølge TV 2s oplysninger er sigtet efter straffelovens paragraf 244, der handler om simpel vold.