Præsident gør overraskende comeback på landsholdet

16x9
Liberia's præsident George Weah (th.) i kamp mod Nigeria. Foto: Ahmed Jallanzo / Ritzau Scanpix

Liberias præsident George Weah, der i 1995 blev kåret som verdens bedste fodboldspiller, var for en stund tilbage på fodboldbanen.

Tirsdag aften gjorde George Weah et overraskende comeback til landsholdsfodbold efter 16 års fravær, da Liberias præsident stillede op for sit land i en venskabskamp imod Nigeria.

Den nu 51-årige Weah startede inde for Liberias landshold som anfører og blev først udskiftet efter 79 minutters spil til stående ovationer i kampen, der foregik i hovedstaden, Monrovia.

Kampen var arrangeret som en hyldest til den tidligere professionelle fodboldstjerne, der som den eneste afrikaner nogensinde er blevet kåret til "Årets Fodboldspiller" i verden i 1995.

Landskampen mod Nigeria markerede samtidig George Weahs endelige farvel til Liberias landshold, hvor han har båret trøje nummer 14.

Venskabskampen tæller dog ikke i FIFA's statistik over officielle landskampe, da der blev udskiftet flere spillere, end reglerne tillader.

Glimt af magi

Ifølge rapporter fra kampen kunne den nu 51-årige præsident stadig vise glimt af hans tidligere magi i Liberias angreb. Det skriver CNN.

Modstanderne fra Nigeria startede i en forholdsvis stærk opstilling - blandt andet med de to Premier League-spillere fra Leicester, Wilfred Ndidi og Kelechi Iheanacho.

Nigeria vandt venskabskampen med 2-1, men kampen kan ifølge FIFA ikke anerkendes som en officiel landskamp.

Nigeria skiftede i alt syv spillere ud i løbet af kampen, og ifølge det internationale fodboldforbund er det maksimalt tilladt at udskifte seks spillere i en officiel testlandskamp. Desuden var kampen dommer fra Liberia, hvilket også er i strid med FIFA's regler.

George Weah, Liberias præsident.
George Weah, Liberias præsident. Foto: Ahmed Jallanzo / Ritzau Scanpix

Født i slumområde

51-årige Weah blev født i et slumområde i udkanten af Liberias hovedstad, Monrovia.

George Weah spillede professionel fodbold for europæiske storklubber som Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea og Manchester City i sin 18-årig karriere og repræsenterede Liberias landshold i alt 60 gange.

Efter sin professionelle fodboldkarriere valgte Weah at gå ind i politik, og han blev valgt til senator i Liberia i 2014.

I 2017 stillede George Weah op til præsidentposten i landet, som han efterfølgende vandt.

Han dedikerede sin pris som "Årets Fodboldspiller" i 1995 til den franske fodboldtræner Arsène Wenger, og da han vandt præsidentvalget i 2017, blev Wenger inviteret med til indsættelsesceremonien.

Wenger har tidligere i år modtaget Liberias største hædersbevisning, der blev overrakt af George Weah.