Russisk VM-profil undersøges af WADA

16x9
Denis Cheryshev var en profil for Rusland under VM på hjemmebane. Foto: Kirill Kudryavtsev / Ritzau Scanpix

Denis Cheryshev, der spillede en stor rolle for Rusland under VM tidligere i år, er blevet hovedperson i en dopingundersøgelse.

Et interview med Denis Cheryshevs far, Dmitry Cheryshev, er blevet anledningen til en dopingundersøgelse af den russiske VM-profil Denis Cheryshev.

Den internationale antidopingorganisation WADA bekræfter, at en undersøgelse er indledt mod Denis Cheryshev, der scorede fire mål under VM-slutrunden i sit hjemland.

- Den spanske antidopingorganisation håndterer sagen, udtaler WADA’s medie og kommunikationsmanager Maggie Durand til det russiske sportsmedie Sport Express ifølge Football Espana.

Sagen er opstået efter en skadesbehandling af Denis Cheryshev. I den forbindelse er hans far citeret for at sige, at sønnen havde fået en indsprøjtning med ”væksthormon”. Siden har det været diskuteret, hvor vidt Dmitry Cheryshev er blevet misforstået eller citeret forkert.

Det russiske fodboldforbund har efterfølgende meldt ud, at behandlingen af Denis Cheryshev ikke forbryder sig mod nogen regler, og angiveligt er både Cheryshev junior og senior allerede blevet interviewet af den russiske antidopingmyndighed.

Familien Cheryshev flyttede til Spanien, da Denis var seks år gammel, fordi Dmitry havde skrevet kontrakt med fodboldklubben Sporting Gijon. Siden har Denis Cheryshev haft sin hverdag i spansk fodbold, hvor han i øjeblikket er tilknyttet Villarreal .