Juventus-spiller har fået dom for spytklat på modstander

16x9
Spytklatten fra Costa ramte Federico di Francescos mund. Foto: Strive

Det italienske fodboldforbund fandt ikke videooptagelserne gode nok til at kunne give en straf for albueslag og skalle.

Douglas Costa må sidde på tribunen for Juventus i de kommende ligakampe.

Den offensive kantspiller er blevet tildelt en karantæne på fire spilledage, efter han spyttede Sassuolos Federico di Francesco i munden under en Serie A-kamp i weekenden.

Costa fik rødt kort for episoden, efter dommeren havde set det igennem via VAR (Video Assistant Referee). Kort forinden havde brasilianeren også plantet en albue i ansigtet på di Francesco og nikket ham en skalle.

Dommeren gav et gult kort for de to hændelser under kampen. Det italienske fodboldforbund har set videooptagelser af det efterfølgende og har ikke fundet dem stærke nok til at gøre karantænen større.

Juventus' træner, Massimiliano Allegri, kommenterede på karantænen, da holdet havde pressemøde forud for Champions League-opgøret mod Valencia.

- Det var en overraskelse for alle. Specielt for ham, fordi han altid er en rolig dreng. Han gjorde noget usædvanligt. 

- Han vil få chancen for at bevise, at dette var en isoleret hændelse. Fair play har altid været en af hans kvaliteter. I morgen (onsdag, red.) sidder han på bænken på grund af teknisk beslutning. Jeg er meget ked af det, fordi det ikke var et godt eksempel at sætte over for børn eller andre, som så med, sagde Allegri.

Undskylder til klubben

En times tid efter kampen gik Costa til tasterne på sin Instagram-profil for at undskylde.

- Jeg vil gerne undskylde til alle Juventus-fans for denne reaktion. Jeg undskylder også til mine holdkammerater, som altid er med i gode og dårlige øjeblikke. Jeg er klar over, det var grimt, og jeg undskylder til alle for det. 

- Jeg vil gerne gøre det klart, at denne isolerede hændelse ikke har noget at gøre med, hvad jeg har vist gennem min karriere, skrev Costa.

Episoden skete i overtiden af den kamp, hvor Cristiano Ronaldo scorede sit første mål som Juventus-spiller.

Juventus vandt kampen 2-1 og har dermed vundet alle sine fire kampe i sæsonen.