Rosenborg-formand forventede Bendtners tiltale

16x9
Formanden i Rosenborg er ikke overrasket over, at Nicklas Bendtner er blevet tiltalt i sagen, hvor han skulle have slået en taxachauffør. Foto: Terje Pedersen / Ritzau Scanpix

Det kommer ikke bag på formanden i Rosenborg, Ivar Koteng, at Nicklas Bendtner er blevet tiltalt for vold mod en taxachauffør.

Tidligere i dag kom det frem, at Nicklas Bendtner er blevet tiltalt for vold mod en taxachauffør, efter et skænderi i september endte med, at Rosenborg-spilleren sendte et slag afsted, der brækkede kæben to steder på chaufføren. 

Bendtners norske klub har endnu ikke taget stilling til, om tiltalen får konsekvenser for danskeren. Men Rosenborgs formand er ikke forbavset over, at klubbens angriber er endt med at blive tiltalt i sagen mod taxachaufføren.

- Jeg er ikke overrasket over tiltalen. Udover det har jeg ingen kommentar, siger Ivar Koteng til Aftenposten.

Formanden slår samtidig fast, at klubben ikke vil sende en officiel udtalelse ud om Bendtners tiltale og konsekvenserne heraf.

Danskeren møder dog opbakning fra sine holdkammerater i Rosenborg, der støtter ham i sagen, mens den står på.

- Det er klart, det påvirker lidt, men vi er nødt til at hjælpe Nicklas. Han er en del af gruppen heroppe, så vi er nødt til at støtte ham og bakke ham op, uanset hvad der sker. Det er kedeligt både for ham og for Rosenborg. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig, og så må vi tage den derfra, siger Bendtners holdkammerat Even Hovland til NRK

Norsk kommentator: Uheldig sag fra dag et

Den norske kommentator fra Adresseavisen, Birger Løfaldli, følger Rosenborg tæt.

Han mener, at Nicklas Bendtner bør tage ansvar for den situation, som han har bragt sig selv og klubben i.

- For Rosenborg har det været en uheldig sag, og det har det været fra dag et. Uanset udfaldet må Bendtner tage et vist ansvar. At bruge natten i København midt i sæsonen indebærer en risiko. Det må han tage ansvar for, fordi han har sat klubben, holdkammeraterne og organisationen i en vanskelig situation, siger Birger Løfaldli til den norske avis.

Kommentatoren tror, at Rosenborg venter med at melde noget ud om konsekvenserne for Bendtner, til at klubben ved, om sagen ender med en dom til den tidligere Arsenal-spiller. 

- Foreløbig er der ingen dom i sagen, og det er først, når den er klar, Rosenborg må tage stilling til, hvad de skal gøre. Men at Bendtner og klubben må bruge energi på en retssag midt i mellem to vigtige kampe er naturligvis uheldigt.

Både Nicklas Bendtner og taxachaufføren er blevet tiltalt i sagen, der er sat til at starte 2. november.