- Thorup-farvel er selvfølgelig vemodigt, siger Sviatchenko

16x9
FC Midtjyllands Erik Sviatchenko begræder Jess Thorups skifte til belgiske KAA Gent. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands midterforsvarer Erik Sviatchenko ærgrer sig over at miste cheftræner Jess Thorup, der har betydet meget for ham i sin tid i klubben.

Jess Thorup blev onsdag eftermiddag præsenteret som træner i den belgiske klub KAA Gent. Dermed vinker FC Midtjylland farvel til deres træner igennem mere end tre år, og det er et farvel, som gør indtryk på ulvenes forsvarskrumtap Erik Sviatchenko.  

- Først og fremmest er det selvfølgelig en smule vemodigt, da det er en træner, som betyder meget for os spillere og for klubben. Han har været med i den fremdrift, som klubben har været i, så det er selvfølgelig ærgerligt, siger Erik Sviatchenko til TV 2 SPORT.

Han har betydet rigtig, rigtig meget

Sviatchenko om Thorup

Den 27-årige forsvarer har dog forståelse for sin tidligere træners valg, da skiftet er et skridt op i Thorups trænerkarriere.

- Når man som dansk træner får en mulighed som denne, så skal man selvfølgelig gå efter den, og man er utrolig stolt af, at det er ens – måske tidligere træner – som står i et rigtig, rigtig stort job i Belgien. Det er en cadeau til ham selv, men også til spillerne, fordi vi har leveret under træneren.

I januar 2016 skiftede Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland til Celtic. Forsvarsspilleren startede godt i den skotske klub, men et trænerskifte i klubben betød, at Sviatchenko skiftede en plads i startopstillingen ud med en plads på bænken.

Det banede vejen for et skifte hjem til de midtjyske ulve, og det kunne han i høj grad takke den nu tidligere cheftræner Jess Thorup for.

- Han har betydet rigtig, rigtig meget. Jeg havde ham måske kun et halvt års tid, inden jeg skiftede, men der var vi inde i en fantastisk periode. Inden jeg kom tilbage, sagde han med det samme, at ’vi skal have Sviatchenko hjem’, og vi har haft et fantastisk samarbejde. Så selvfølgelig er man trist over, at ens træner smutter, lyder det fra Erik Sviatchenko.

Den nye cheftræner i FC Midtjylland bliver Kenneth Andersen, der har fungeret som U19-træner i klubben. Kenneth Andersen får sin debut som Superliga-træner d. 20. oktober, når ulvene møder FC Nordsjælland på udebane.