Fodboldstjerner varetægtsfængslet for overfald - risikerer mange år bag tremmer

16x9
Aleksandr Kokorin er blevet varetægtsfængslet frem til december. Foto: Vasily Maximov / Ritzau Scanpix

Det kan få store konsekvenser for de russiske fodboldstjerner Aleksandr Kokorin og Pavel Mamaev, som overfaldt to personer.

De to russiske fodboldstjerner Aleksandr Kokorin og Pavel Mamaev er ved et grundlovsforhør torsdag blevet varetægtsfængslet frem til den 8. december.

De to fodboldspillere er sigtet for vold og hooliganisme mod en statsmand og en chauffør, og de to overfald kan nu ende med op til fem års fængsel. 

Episoden fandt sted mandag, hvor de gik amok på tilfældige personer ved en café i Moskva. Her brugte de både en stol og knytnæveslag i forbindelse med deres overfald. Optagelser fra caféen viser, hvordan de først overfalder en russisk statsmand, der sidder i et hjørne. Her bliver der udvekslet ord, inden en af fodboldspillerne iført en hættetrøje tager en stol og angriber statsmanden. Efterfølgende er de så gået ud på gaden foran caféen, hvor chaufføren til TV-værten er blevet tildelt slag.

Kokorin og Mamaev kommenterede begge på deres opførsel, da de blev fremstillet ved grundlovsforhøret.

- Jeg undskylder for min vanvittige opførsel, siger Kokorin til RT.

Og Mamaev angrer også sine handlinger. 

- Jeg vil gerne undskylde offentligt til ofrene for min skandaløse opførsel, og jeg er klar til at stå til ansvar for de moralske og materielle skader, jeg har forvoldt, siger Mamaev. 

Kan blive ekskluderet fra russisk fodbold

I første omgang har begge spillere fået at vide, at de ikke længere har en fremtid på det russiske landshold. Men nu får det formentlig også yderligere konsekvenser.

Både Kokorins Zenit St. Petersborg og Mamaevs Krasnodar arbejder i øjeblikket på at ophæve kontrakterne med de to spillere, og bliver de to spillere dømt for vold og hooliganisme, så kan de i værste fald også have spillet den sidste kamp for en russisk klub.

Præsidenten for den bedste russiske fodboldliga har meldt ud, at de to spillere vil få en livslang karantæne, hvis de bliver dømt for deres forseelser.