Ikke meget at være bange for, siger tidligere irsk stjerne om Danmark

16x9
Christian Eriksen er den største stjerne på det danske landshold. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Irske Richard Dunne mener, at der er vendt op og ned på Irlands chance mod Danmark efter Christian Eriksens afbud.

For knap et år siden var det Christian Eriksen, der frem for alle sendte Danmark til VM på bekostning af Irland.

5-1-ydmygelsen i Dublin blev grundlagt af et Eriksen-hattrick, men når Irland og Danmark lørdag aften igen mødes i Dublin i UEFA's Nations League, er det uden et skadet Christian Eriksen.

Jeg ser ingen navne, der skræmmer eller bekymrer mig

Richard Dunne, tidligere irsk landsholdsspiller

Og det har enorm betydning for irerne, skriver den tidligere landsholdsspiller Richard Dunne i avisen Independent.

- Vi er stadig sårede efter nederlaget til Danmark sidste år, men det faktum, at Christian Eriksen ikke er med i Dublin, er en game changer. Det ændrer en meget vanskelig opgave til en position situation for Irland, skriver Dunne, der nåede 80 landskampe for Irland og spillede i klubber som Everton, Aston Villa og Manchester City, hvor han var anfører.

- Det var Eriksen, der ene mand udnyttede pladsen og smadrede os. Han var deres nøglefigur.

Eriksens betydning for det danske landshold er ikke kun til at få øje på ved at kigge på kampen, der sendte Danmark til VM i Rusland.

Richard Dunne spillede 80 landskampe for Irland fra 2000 til 2013.
Richard Dunne spillede 80 landskampe for Irland fra 2000 til 2013. Foto: Alexander Klein / Scanpix Denmark

Ikke meget at være bange for

I de seneste 18 landskampe har han scoret 15 mål - knap halvdelen af de i alt 31 danske scoringer.

Richard Dunne har kigget nærmere på det danske holdkort uden Eriksens navn på, og det er ikke noget, der skal få de irske spillere til at ryste i bukserne, mener han.

- Når man ser bort fra Eriksen, er der ikke meget at være bange for. De spiller meget rigidt og direkte, og det er Eriksen, der finder pladsen til at skabe problemer for modstanderne, skriver han i Independent.

- Jeg mener, at de er svagere uden ham, og det er en mulighed, Irland skal udnytte. Jeg ser ingen navne, der skræmmer eller bekymrer mig, og der er ikke megen fart. De har ikke rigtig en skarp offensiv midtbanespiller eller en farlig angriber, der bekymrer én.

Richard Dunne understreger, at Irland også mangler flere profiler som for eksempel Premier League-trioen Robbie Brady, Seamus Colemand og James McCarthy, men "det er ikke det somme som at mangle Eriksen."

Stor uro på landsholdet

Irlands landshold har været inde i en hård periode, hvor det blot er blevet til én sejr i syv kampe.

Ved siden af den resultatmæssige krise har der været uro uden for banen, hvor talentet Declan Rice fravalgte det irske landshold til fordel for England, mens midtbanespilleren Harry Arter sagde nej til at deltage i den seneste landsholdssamling efter et skænderi med den assisterende landstræner og tidligere landsholdsanfører, Roy Keane.

Derfor er kampen mod Danmark uden Eriksen en kærkommen mulighed for at få vendt op og ned på tingenes tilstand for Irland, mener Richard Dunne.

- Når man er nede på den måde, skal der komme en reaktion, og den skal komme mod Danmark. Selv hvis de taber, skal de have givet det chancen. De skal spille for at vinde og ikke stille sig tilfredse med 0-0.

- Alt for mange gange har Irland ikke gjort nok for at vinde kampe, og uden Eriksen har de chancen for at gå efter sejren. Folk forventer ikke ret meget, så spillerne skal gå ud og gøre det til noget, tilskuerne kan nyde.

Irland og Danmark spiller klokken 20.45, og kampen kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.