Tofts karakterbog: Vi er tilfredse med et point - men ikke med spillet

16x9
Mathias 'Zanka' Jørgensen var Danmarks bedste mod Irland, mener Flemming Toft. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Fodboldkommentator Flemming Toft uddeler karakterer til de danske spillere efter 0-0-kampen i Nations League mod Irland.

Det er noget rod med det der Nations League. Ikke overskueligt, ikke skarpt nok i sit udtryk - men nu er den her, og så skifter vi begrebet venskabskamp ud. Og kalder det en betydningsfuld kamp.

Men derfor kan man godt sammenfatte, at det ikke er altid, man spiller fodboldkampe for at vinde. Men det sker efterhånden ofte, at man spiller fodboldkampe for ikke at tabe.

Det så vi i Dublin. Et dansk udgangspunkt med tilfredshed i remis-størrelsen og et irsk hold, der for alt i denne verden ikke ville lade sig slå. Et dansk hold, der spillede bedst uden at spille godt.

Et dansk hold med den defensive, disciplinerede stil, der har bragt 21 kampe uden nederlag under Åge Hareide, men som også har givet fire gange 0-0 i dette år.

Det kan man mene om, hvad man vil. Men helt ærligt blev det en rodebutik.

En kamp uden Christian Eriksen, en kamp med Kasper Dolberg fra første fløjt. Interessant. Og selvfølgelig blev vi klogere på, at Eriksen er savnet - det kræver ikke professoruddannelse at være enig, men vi blev ikke helt klogere på Dolbergs præstation. Det kommer jeg ind på i bedømmelsen.

Danmark tabte ikke. Danmark fastholdt en spillemæssig tålmodighed. Men Danmark skabte ikke nok mod et primitivt irsk mandskab, der stod så langt tilbage på banen, at man frygtede, de forlod stadion. Nu er vi tilfredse med et point på udebane. Men ikke med spillet.

Tofts karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Kasper Schmeichel 5

Det lyder som en høj karakter, når en Schmeichel ikke havde alverden. Men han er der bare, når det gælder. Og det var han i 2. halvleg med en redning i mesterklasse. Det er det, der gør ham til noget særligt.

Henrik Dalsgaard 3

Lå lidt langt tilbage i situationer, hvor højrekanten indbød til åbninger, men måske havde Dalsgaard fået en besked om at holde mest øje med defensiven. Håndværk af Dalsgaard.

Simon Kjær 4

Det skrives gang på gang. Simon Kjær oser af tryghed, af bestemthed i sine beslutninger, af anførerbind. Han havde et flot hovedstød efter en time, men så stod der en irer med nr. 22 på ryggen inde på stregen og kom i vejen. Fundamentet på holdet, altså Kjær. Støbt i cement.

Mathias 'Zanka' Jørgensen 5 (kampens spiller)

Jeg tror, jeg vil kalde ham Danmarks bedste i Dublin. Også her tryghed som tatovering. Gode indgreb med sikker fornemmelse og afleveringer med fornuft og muligheder. Zanka er på holdet for at blive

Jens Stryger Larsen 3

Som med Dalgaard pænt håndværk. Der kom ikke så meget på kantsiden, men jeg tror, han løste de opgaver, han havde fået (vi kender jo ikke det egentlige oplæg). Undskyld, hvis jeg skriver det igen: men den med venstrebenet, den halter…

Thomas Delaney 4

Igen med arbejdshandsker på over hele kroppen. Jeg synes, hans position blev lidt for ændret i Eriksens fravær og de ændringer, dette måtte medføre. Men han er og bliver foregangsmand. Distributionen måske set bedre. Og så skulle han nok have høvlet bolden ud, da en irer lå skadet, for det gav en usympatisk mulighed for hjemmeholdet. Men han er krigeren på et hold, der ikke accepterer at tabe.

Lasse Schöne 2

Det er lidt ærgerlig, at man ikke kan blive Ajax-klog på Schöne. For han har ikke helt det hollandske niveau med på landsholdet. Giver og tager - men jeg savner det optimale overblik og de afgørende dødbolde. Men som type kan jeg godt lide ham.

Pione Sisto 3

Første halvdel for meget nusseri på bolden, bedre når han fik sat tempo og fremadrettede sig selv. Flot sidste detalje over for to irere og afslutning med snit på stolpen. Men der må og skal være mere direkte i Sisto.

Yussuf Poulsen 2

Flagrende og slet ikke som i Bundesligaen. Energien fejler jo ikke det mindste, men der kom for lidt fra Yussuf i denne kamp. 

Kasper Dolberg 2

For første gang fra start på landsholdet. Vi så herlige førstegangsberøringer. Man skal kunne se Dolberg - både som tilskuer og som medspiller. Ment på den måde, at han skal tilbyde sig mere og medspillerne skal iscenesætte ham bedre.  

Martin Braithwaite 2

Der blev løbet og løbet meget, også hurtigt. Men ikke altid med idé. Udefra set var det svært at se Braithwaites egentlige rolle/position. Men energien tæller. Åbenbart.

Åge Hareide 3

Nordmanden skaffede endnu en kamp uden nederlag. Det er han god til. Meget naturligt er der ikke en umiddelbar løsning på et landshold uden Eriksen. Forhåbentlig kommer der lidt mere kreativitet i de spillere han udtager. Eller også må vi bare lade os nøjes.