Delaney prøvede kræfter med Eriksens plads: - Ikke dér jeg shiner allermest

16x9
Thomas Delaney og Danmark spillede 0-0 med Irland i Dublin den 13. oktober 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Thomas Delaney bærer 8-tallet på ryggen på det danske landshold. Efter Irland-kampen har han ingen planer om at overtage 10-tallet.

I knap et kvarter fik Thomas Delaney lov til at prøve kræfter med pladsen på den offensive midtbane, som Christian Eriksen normalt sidder på, når han optræder for det danske landshold.

Oplevelsen mod Irland i Dublin lørdag aften får dog ikke Dortmund-danskeren til at drømme om at overtage 10-tallet på nationalmandskabet.

- Det er ikke dér, jeg shiner allermest, sagde han til TV 2 SPORT efter kampen.

Christian Eriksen var fraværende i den irske hovedstad på grund af en skade i maveregionen. Delaney startede kampen på sin vante plads på den defensive midtbane, men blev rykket frem, da Andreas Christensen erstattede angriberen Kasper Dolberg i det 79. minut.

Martin Braithwaite gik fra den offensive midtbane til pladsen helt i front.

- Det blev lidt en dynamisk tremandsmidtbane (Lasse Schöne var den tredje spiller, red.). Det var ikke, fordi vi skabte meget mere af den grund. Jeg tror ikke, at jeg skal have 10'eren på ryggen til næste kamp, lød det fra Delaney.

- Vi mangler (mod Irland) en spiller, som er dygtig, men om det havde betydet noget andet, at vi havde haft en deroppe, det ved jeg ikke.

Delaney forlader landsholdslejren

Nations League-kampen endte 0-0, og efter slutfløjtet på Aviva Stadium fortalte landstræner Åge Hareide, at Thomas Delaney forlader landsholdslejren søndag på grund af problemer med sin fod.

- Jeg har haft betændelse i en tå i de seneste ti dage, så jeg har brug for lidt ro. Hver gang jeg tager en fodboldstøvle på, kommer tåen ikke ud pænere, forklarede Thomas Delaney selv.

- Det har hele tiden været planen, at jeg kun skulle spille den første kamp.

Der vil blive indkaldt en erstatning for Delaney til Danmarks venskabskamp mod Østrig i Herning på tirsdag. Angriberen Andreas Cornelius forlader ligeledes lejren, og også han vil blive erstattet.

Samtidig med kampen i Herning mødes Irland og Wales i Nations League-gruppen. Danmark møder waliserne på udebane og irerne hjemme i november.